Friday, December 17, 2021

Uppsats om kvinnlig könsstympning

Uppsats om kvinnlig könsstympning



Kvinnlig könsstympning: ett faktablad. comuppsats om kvinnlig könsstympning, Sep Action for Human Rights. Ursprunget till traditionen med kvinnlig könsstympning är inte klart känt men dess praxis går åtminstone år tillbaka i tiden. Inte bara är kvinnlig könsstympning ett farligt förfarande, utan det har också fysiska, sexuella och mentala konsekvenser Amnesty International USA, Par. Många människor tror att kvinnlig könsstympning var vanligt förekommande i det forntida Egypten, vilket representerar en distinktion bland aristokratin.





HISTORIEN



Hem — Uppsatsprov — Sociala frågor — Kvinnlig könsstympning — Kvinnlig könsstympning. Vilket ämne som helst. Vilken typ av uppsats som helst. Människorättsgrupper och hälsoförespråkare använder termen Kvinnlig könsstympning Könsstympning främst för att betona effekterna som är förknippade med dess utövande som är fysiska, emotionella och psykologiska konsekvenser. Aktivister använder termen Kvinnlig könsskärning FGC för att betona farorna och slutligen, en annan term som används är Kvinnlig omskärelse FC som inte inkluderar den skada som är förknippad med praktiken. Med andra ord, många aktivister anser att denna term är missvisande och ignorerar den invasiva proceduren som är förknippad med den eftersom uppsats om kvinnlig könsstympning den levande jämförelsen med den manliga omskärelsen oavsett.


Ursprunget till traditionen med kvinnlig könsstympning är inte klart känt men dess praxis går åtminstone år tillbaka i tiden. Många människor tror att kvinnlig könsstympning var vanligt förekommande i det forntida Egypten, vilket representerar en distinktion bland aristokratin. Forskare tror att det främst började under uppkomsten av slavhandeln när kvinnor kom in i de arabiska samhällena. Vissa människor tror att grunden för kvinnlig könsstympning kom med islams ankomst med anknytning till araber i vissa länder i Afrika söder om Sahara. Uppsats om kvinnlig könsstympning tror att den praxis som utvecklats inom de olika etniska grupperna främst i Afrika söder om Sahara som ett tecken på pubertetsriter.


Sammantaget tycks utövandet av kvinnlig könsstympning leda tillbaka till Afrikas band och sammansmältningen av islams religion. Det är tydligt att säga att detta utvecklades inom de primitiva samhällena som ville utöva makt eller kontroll över kvinnor, särskilt kvinnors sexuella beteende. Jag förstår, under slavhandeln var både manliga och kvinnliga slavar tvungna att följa och göra allt som deras herrar beordrade dem att göra. Men i denna moderna generationer efter avskaffandet av slavhandel med avancerad utbildning, närvaro av universella mänskliga rättigheter, uppsats om kvinnlig könsstympning, många aktivister som gör människor uppmärksamma på vikten av att respektera och skydda mänskliga rättigheter och länder över hela världen som arbetar för ett mål att främja världsfred, harmoni för varje person ger dessa primitiva samhällen en rätt att fortfarande fortsätta utföra kvinnlig könsstympning, vad motiverar de sina handlingar med.


TYPER AV könsstympning Det finns olika sätt eller metoder som används för könsstympning i olika delar av världen. Enligt Världshälsoorganisationen WHOthere är kvinnlig könsstympning klassificeras med fyra typer som beskriver de olika processer eller procedurer som används över hela världen. Flickor genomgår dessa procedurer mellan födseln och vid 15 års ålder, men könsstympning sägs inträffa i alla åldrar även i vuxen ålder. I vissa kulturer, mestadels i Afrika, är kvinnlig könsstympning i grunden motiverad att initiera små flickor i vuxen ålder som ett sätt att testa eller fastställa deras äktenskapsförmåga.


Särskilt i Afrika finns det cirka 3 miljoner och fler flickor som riskerar att genomgå detta varje år. För att förstå mer om begreppet kvinnlig könsstympning och skälen som motiverar denna skadliga praxis, uppsats om kvinnlig könsstympning, vi måste utforska de länder eller platser i världen där könsstympning utövas. Enligt Världshälsoorganisationen WHO utövas kvinnlig könsstympning i mer än 27 länder på kontinenten Afrika och i vissa delar av Asien, Malaysia och Indonesien. I väst, uppsats om kvinnlig könsstympning, det är vanligare bland invandrare i Nordamerika, Europa och Australien. I dessa länder motiveras utövandet av kvinnlig könsstympning med hänvisningar till olika sociokulturella faktorer.


Människor från dessa samhällen hävdar att praktiken är rotad i lokal kultur och att denna traditionella ritual förs vidare från en generation till en annan. Kvinnlig könsstympning Kvinnlig könsstympning är inget nytt i denna moderna tid, det är en praxis som har levt för många uppsats om kvinnlig könsstympning och år tillbaka. Många människor har uppmanat att sådana metoder berövar kvinnor deras rättigheter, dessa inkluderar forskare, religiösa ledare, läkare, beslutsfattare, aktivister, advokater och etiker för att bara nämna några få, har fördömt bruket av kvinnlig könsstympning under de senaste decennierna. De har alla jobbat hårt uppsats om kvinnlig könsstympning de olika områdena för att få slut på sådana grymma handlingar mot kvinnor i ljuset av att skydda deras rättigheter, uppsats om kvinnlig könsstympning.


Medicinska experter har förespråkat ett slut på dessa procedurer på grund av de extremt skadliga effekterna som finns kvar hos unga flickor och kvinnor som genomgår denna praxis och inte bara fysiska effekter utan även psykiska hälsoeffekter. Det är här en gräns måste dras som får människor att tro på ideologin att skydda kulturvärden framför universella mänskliga rättigheter, uppsats om kvinnlig könsstympning. Vissa hänvisar till könsstympning som kulturell praxis som består av alla olika typer av kvinnliga könsorgan från Klitoridektomi eller borttagning av den främre delen av klitoris upp genom infibulation eller borttagning av alla om de yttre kvinnliga könsorganen som inkluderar en del av slidan med hjälp av olika metoder.


Pg Fisaha Kg Men teknikerna som utövarna använder förändras i olika regioner över tiden. De lokala terminologierna för dessa metoder utgör en hel del i hindret för att stoppa metoderna. Till exempel på arabiska hänvisas till terminologin för omskärelse för både kvinnor och män uppsats om kvinnlig könsstympning som Khitan eller Tahara eller tahur som ofta används i både Egypten och Sudan. Från 3 timmars leverans. Tyvärr är kopiering inte tillåten på vår webbplats. Vi kommer då och då att skicka dig kontorelaterade e-postmeddelanden. Denna uppsats är inte unik. Tyvärr, vi kunde inte parafrasera den här uppsatsen. Våra professionella skribenter kan skriva om det och ge dig ett unikt papper. Vill att vi skriver en bara för dig? Vi använder cookies för att göra din webbplatsupplevelse personlig. Denna uppsats har lämnats in av en student.


Detta är inte ett exempel på det arbete som skrivits av professionella essäförfattare, uppsats om kvinnlig könsstympning. Kvinnlig könsstympning Ämne: Sociala frågor Kategori: Mänskliga rättigheter Ämne: Kvinnlig könsstympning Sidor 3 ord: Publicerad: 20 april Nedladdningar: Ladda ner Skriv ut. Få hjälp med att skriva. Pssst... vi kan skriva en originaluppsats bara för dig. Kom ihåg: Detta är bara ett exempel från en studiekamrat. Din tid är viktig. Få hjälp med uppsatsen. Relaterade uppsatser Analys av västerländsk diskurs kring kvinnlig könsstympning. Kvinnlig könsstympning: Uppsats om kultur och mänskliga rättigheter. Social praktik: uppsats om kvinnlig könsstympning. Negativa resultat av kvinnlig könsstympning.


Skillnaden mellan kvinnlig könsstympning och kvinnlig könsorgan operation. Forskning om kvinnlig könsstympning och skälen till att det borde förbjudas Essay. Skälen till varför kvinnlig könsstympning bör förbjudas globalt. Essä om den skadliga frågan om kvinnlig könsstympning. Lösningar på USA:s uppsats om vapenvåldsepidemi. Hitta gratis uppsatser Vi förser dig med originaluppsatsprover, perfekt formatering och styling. Citera denna uppsats För att exportera en referens till den här artikeln, välj en referensstil nedan: APA MLA Harvard Vancouver Kvinnlig könsstympning, uppsats om kvinnlig könsstympning. Kvinnlig könsstympning. Kvinnlig könsstympning [Internet]. Beställ nu.


Kontrollera din inkorg. Beställ nu. Relaterade ämnen Mångkulturuppsatser Pro Choice Abortuppsatser Diskriminering Uppsatser Islamofobi Uppsatser Förtryck Uppsatser. Hallå där! Är du intresserad i uppsats om kvinnlig könsstympning ett skräddarsytt papper? Kolla in det! Har svårt att hitta den perfekta uppsatsen? Anlita en författare. Jag förstår. Har inte hittat rätt uppsats? Få en expert att skriva den uppsats om kvinnlig könsstympning behöver! Få ditt papper nu. Professionella skribenter och forskare. Källor och citat tillhandahålls.





hur man skriver en uppsats om en film



Flickor genomgår dessa procedurer mellan födseln och vid 15 års ålder, men könsstympning sägs inträffa i alla åldrar även i vuxen ålder. I vissa kulturer, mestadels i Afrika, är kvinnlig könsstympning i grunden motiverad att initiera små flickor i vuxen ålder som ett sätt att testa eller fastställa deras äktenskapsförmåga. Särskilt i Afrika finns det cirka 3 miljoner och fler flickor som riskerar att genomgå detta varje år. För att förstå mer om termen kvinnlig könsstympning och skälen som motiverar denna skadliga praxis, måste vi utforska de länder eller platser i världen där kvinnlig könsstympning praktiseras. Enligt Världshälsoorganisationen WHO praktiseras kvinnlig könsstympning i mer än 27 länder på den afrikanska kontinenten och i vissa delar av Asien, Malaysia och Indonesien.


I väster är det vanligare bland invandrare i Nordamerika, Europa och Australien. I dessa länder motiveras utövandet av kvinnlig könsstympning med hänvisningar till olika sociokulturella faktorer. Människor från dessa samhällen hävdar att praktiken är rotad i lokal kultur och att denna traditionella ritual förs vidare från en generation till en annan. Kvinnlig könsstympning Könsstympning är inte något nytt i denna moderna tid, det är en praxis som har levt i många generationer och år tillbaka. Många människor har uppmanat att sådana metoder berövar kvinnor deras rättigheter, dessa inkluderar forskare, religiösa ledare, läkare, beslutsfattare, aktivister, advokater och etiker för att bara nämna några få, har fördömt bruket av kvinnlig könsstympning under de senaste decennierna.


De har alla arbetat hårt inom de olika områdena för att få slut på sådana grymma handlingar mot kvinnor i ljuset av att skydda deras rättigheter. Medicinska experter har förespråkat ett slut på dessa procedurer på grund av de extremt skadliga effekterna som finns kvar hos unga flickor och kvinnor som genomgår denna praxis och inte bara fysiska effekter utan även psykiska hälsoeffekter. Det är här en gräns måste dras som får människor att tro på ideologin att skydda kulturvärden framför universella mänskliga rättigheter. Vissa hänvisar till könsstympning som kulturell praxis som består av alla olika typer av kvinnliga könsorgan från Klitoridektomi eller borttagning av den främre delen av klitoris upp genom infibulation eller borttagning av alla om de yttre kvinnliga könsorganen som inkluderar en del av slidan med hjälp av olika metoder.


Pg Fisaha Kg Men teknikerna som utövarna använder förändras i olika regioner över tiden. De lokala terminologierna för dessa metoder utgör en hel del i hindret för att stoppa metoderna. Till exempel, på arabiska, kallas terminologin för omskärelse för både kvinnor och män som Khitan eller Tahara eller tahur som ofta används i både Egypten och Sudan. Från 3 timmars leverans. Tyvärr är kopiering inte tillåten på vår webbplats. Vi kommer då och då att skicka dig kontorelaterade e-postmeddelanden. Denna uppsats är inte unik. Tyvärr, vi kunde inte parafrasera den här uppsatsen. Våra professionella skribenter kan skriva om det och ge dig ett unikt papper.


Vill att vi skriver en bara för dig? Vi använder cookies för att göra din webbplatsupplevelse personlig. Denna uppsats har lämnats in av en student. Enligt forskning har uppskattningsvis en miljon flickor och kvinnor genomgått könsstympning och 2 miljoner flickor om året är i riskzonen för att få denna procedur utförd Amnesty International USA, Par. Detta står för cirka 6 flickor per dag Amnesty International USA, Par. Med hänvisning till den hedoniska kalkylen är omfattningen av smärta och lidande som tillfogas flickor och kvinnor i denna kultur häpnadsväckande och siffrorna är häpnadsväckande. Efter att ha läst om kvinnlig könsstympning och den kultur den utförs i, kan vissa kulturrelativister hävda att de etiska uppfattningarna varierar mellan kulturer och att vad som kan anses vara moraliskt fel i en kultur kan vara helt acceptabelt i en annan.


Men med tanke på det faktum att kvinnlig könsstympning innebär avsiktligt tillfogande av allvarlig smärta och lidande och att dess effekter kan vara livshotande, följer det inte den största lyckoprincipen inom utilitarismen. Sammanfattningsvis är kvinnlig könsstympning inte en moraliskt motiverad praxis eftersom den strider mot utilitarismens största lyckoprincip. Det kränker kvinnors och kvinnliga barns rättigheter. Det orsakar allvarlig smärta och lidande som kan vara livet ut. Mängden och allvaret av biverkningarna är fler än alla traditionella eller religiösa värderingar som vissa kulturer tror på. Därför, enligt utilitaristiska grunder, bör vi producera den största mängden nöje för det största antalet drabbade genom att eliminera denna kulturella praxis tillsammans.


Genom att göra detta skulle vi lindra den största mängden smärta och lidande för det största antalet drabbade. Verk som citeras Amnesty International USA. Åtgärd för mänskliga rättigheter. Hopp för mänskligheten. Kvinnlig könsstympning: ett faktablad. Vinter, Mary. Världshälsoorganisationen. Kvinnlig könsstympning, denna uppsats skrevs av en studiekamrat. Du kan använda den som exempel när du skriver din egen uppsats eller använda den som källa, men du måste citera den. Utforska hur människokroppen fungerar som en enhet i harmoni för att leva. Kvinnlig könsstympning övertygande essä.


Gratis uppsatser - PhDessay. com, 16 sep, Öppnad 7 januari, com , sep Merriam-Webster ordbok definierar sleuth som ett slangord för sleuthhound eller detektiv som följer ett spår för att avslöja ett mysterium, brott eller okänd variabel. I litteraturen definieras mystik som. Genom litteraturen, och genom århundradena, förekomsten av störda karaktärer i textsjuka, kommer denna uppsats att fokusera på karaktärerna av Lady Macbeth, från Shakespeares skotska pjäs 'Macbeth', och. Livet för en kvinna i aktiv militärtjänst består inte av körsbär och sockervadd. Ett aktivt militärt liv kräver att jag ständigt övervinner olika hinder som finns.


I denna podcast intervjuar Peter Melanson Diane Vives – chef för Vives Training Systems i Austin, Texas, om att träna kvinnliga idrottare. Peter ställer en rad frågor till Diane. Vad är kvinnligt fostermord? Detta kan göras. Jämför och kontrastera hur Carol Ann Duffy presenterar kvinnliga karaktärer i "The World's Wife". De två betydande problemen som är resultatet av kvinnlig könsstympning är kvinnlig sexuell dysfunktion och problem vid förlossningen. Kvinnliga sexuella störningar som härrör från kvinnlig könsstympning klassificeras antingen som hyposexualitet eller störningar som involverar sexuella störningar, upphetsning, orgasm och sexuell smärta Elneil. Dessa kan bero på infibulationspsykologiskt trauma eller bådadera.


Den primära orsaken till förlossningskomplikationer för kvinnor som har genomgått kvinnlig könsstympning är de-infibulation. De-infibulation är rivning av den jungfruliga vävnaden när en infibulerad kvinna har en expansion av slidan. Detta kan inträffa milt under samlag, under förlossningen blir detta ett betydande problem och resulterar i allvarliga blödningar. Dessutom resulterar det i svårigheter att utföra graviditetsundersökningar som kan leda till felaktig övervakning av förlossningsstadiet Evans et al. Den bästa interventionen för att hantera kvinnlig sexuell dysfunktion är sjukgymnastik.


Bäckenbottenfysioterapi kan användas för att hantera sexuell dysfunktion till följd av kvinnlig könsstympning. Eftersom sexuell dysfunktion har en skelettkomponent relaterad till bäckenbotten, utförs processen med hjälp av kärnmusklerna. Detta är särskilt effektivt när smärta är en bidragande orsak till problemet och är fallet vid kvinnlig könsstympning. Sjukgymnastik ger behandling som riktar sig till fysiska aktiviteter i det dagliga livet inklusive samlag. Sjukgymnastik kan också erbjuda modifieringar för att förbättra upplevelsen såsom genom att variera sexuella positioner Elneil, För kvinnor som har förlossningssvårigheter på grund av infibulation, är den bästa interventionen de-infibulation.


De-infibulation är ett kirurgiskt ingrepp som öppnar vaginal introitus hos kvinnor som genomgått infibulation. Denna procedur bör utföras av en kvalificerad sjukvårdspersonal. Ett snitt utförs på mittlinjens ärrvävnad som täcker den vaginala introitus.

No comments:

Post a Comment