Friday, December 24, 2021

Uppsatser om miljöföroreningar

Uppsatser om miljöföroreningar



I tätortsområden kommer fler och fler människor för att arbeta och bosätta sig. Miljöföroreningar är ett av de allvarligaste problemen som mänskligheten och andra livsformer står inför på vår planet idag. Om vi ​​slösar mat kommer mängden sopor att öka. Förbudet omfattar även förpackningsmaterial och termokol. Gmo Miljöeffekter Miljön skadas specifikt av de bekämpningsmedel som används för dessa organismer och förorening av vatten, uppsatser om miljöföroreningar. Till exempel djur- och växtskräp hushållsavlopp mm.





Miljöföroreningar Betydelse



Essä om miljöföroreningar: Alla typer av föroreningar växer dag för dag och så miljömässigt uppsatser om miljöföroreningar också. En uppsats om miljöföroreningar är en av de viktigaste uppsatserna för alla studenter. Här har vi skrivit en uppsats om miljöföroreningar för alla elever. Den här uppsatsen om miljöföroreningar handlar om ord. Omgivningen där alla levande och icke-levande komponenter vistas kallas miljö. Den växande efterfrågan på urbanisering, industrialisering, gruvdrift, prospektering, etc. har stört den harmoniska balansen i den naturliga miljön.


Många oönskade konstgjorda komponenter förorenar miljön och därför har miljöföroreningar nu blivit en allvarlig orsak till oro. Naturligtvis, för en hälsosam miljö, bör allt i miljön vara i rätt förhållande enligt den naturliga händelsen. När något är par eller försämras i miljön förändras det naturliga förhållandet mellan komponenter i miljön och miljön blir därför förorenad. Denna förorening i den naturliga miljön kallas miljöföroreningar. Den främsta orsaken till miljöföroreningar är föroreningar i den naturliga miljön som oftast orsakas av mänskliga aktiviteter utan att ta hand om miljön.


Situationen har nu nått en så farlig nivå att luft och vatten som vi inte kan leva utan har blivit förorenade i stor utsträckning. De vanligaste orsakerna till miljöföroreningar är följande:. Industrierna har förorenat vår miljö sedan början av den industriella revolutionen. Den ökande användningen av fossila bränslen i industrier är uppsatser om miljöföroreningar av de viktigaste orsakerna till miljöföroreningar. Industrier orsakar främst luftföroreningar, men mark- och vattenföroreningar förekommer också vilket resulterar i mark- och vattenföroreningar. Rök från industrier förorenar miljön och påverkar luftkvaliteten hårt, uppsatser om miljöföroreningar. Avfallsmaterial och sopor från industrier och läckage av oljor under transport är viktiga orsaker till vattenföroreningar.


Med avancemang av uppsatser om miljöföroreningar, mänskliga övergivna djur makt att resa. Föroreningarna av miljön växer dag för dag på grund av det rådande transportsystemet som i grunden är baserat på fossila bränslen, uppsatser om miljöföroreningar. Som transportmedel använder vi skotrar, bilar, bussar, uppsatser om miljöföroreningar, tåg, flygplan. Alla dessa transportsätt använder fossila bränslen som bränsle och röken som kommer från dessa transportsätt förorenar miljön.


Urbanisering är en process för utveckling av en plats på ett sådant sätt som omvandlar en plats till en stad. I tätortsområden kommer fler och fler människor för att arbeta och bosätta sig. Under urbaniseringsprocessen för att omvandla en plats till en stad etableras många industrier som släpper ut föroreningar. På grund av den höga befolkningen i tätorterna har sopor också blivit en av de främsta orsakerna till föroreningar. Ett korrekt sop- och avfallshanteringssystem kan vara till hjälp för att förhindra miljöföroreningar i stor utsträckning. Jordbruksverksamheten är främst ansvarig för föroreningen av vatten och mark. Detta orsakas av den ökade användningen av bekämpningsmedel, kemiska gödningsmedel för intensiv produktion av grödor. Till en början går de kemikalier som används i bekämpningsmedel och gödningsmedel ner i jorden och gör den förorenad.


Under bevattningen blandas dessa kemikalier med vatten och gör det förorenat. För att föda den växande befolkningen utökas jordbruksverksamheten dag för dag. Fler miljöer och ekosystem förstörs för att skapa utrymme för produktionen av grödor för att mata hela världen. Alltså vatten och jord som är delar av miljön uppsatser om miljöföroreningar förorenad av jordbruksverksamhet. Den ökande nivån av miljöföroreningar är förödande för alla människor såväl som för alla levande varelser på jorden. Det är dags att förstå vikten av en hälsosam miljö för att leva ett lyckligt och hälsosamt liv. Vi bör alla tillsammans arbeta tillsammans för att skydda vår miljö och stoppa miljöföroreningar.


Hoppas du gillar den här uppsatsen om miljöföroreningar. Dela gärna med dig av din viktiga feedback angående denna uppsats om miljöföroreningar i kommentarsfältet. Essä om global uppvärmning. Uppsats om engångsplast. Essä om orsaker till föroreningar. Essä om vattenföroreningar: orsaker och förebyggande. Prenumerera på RSS-rubrikuppdateringar från: Powered by FeedBurner. Uppsats om beroende av sociala medier, uppsats om missbruk av sociala medier Addering av sociala medier Es.., uppsatser om miljöföroreningar. Upphovsrätt c Self Study Mantra All Right Reserved. Självstudiemantra. Hem Viktiga dagars uppsats på engelska Paragraf på engelska निबंध लेखन हिंदी में जीवन परिच. Home Pollution Essay on Environmental Pollution Environmental Pollution Essay på engelska Essay on Environmental Pollution Environmental Pollution Essay på engelska.


Uppsats om miljöföroreningar Omgivningen där alla levande och icke-levande komponenter finns uppsatser om miljöföroreningar miljö. Miljöföroreningar Mening Naturligtvis, för en hälsosam miljö, bör allt i miljön vara i rätt förhållande enligt den naturliga händelsen. Orsaker till miljöföroreningar Den främsta orsaken till miljöföroreningar är föroreningar i den naturliga miljön som oftast orsakas av mänskliga aktiviteter utan att ta hänsyn till miljön. De vanligaste orsakerna till miljöföroreningar är följande: Branscher Transport Urbanisering Jordbruksaktiviteter Växande befolkning Naturliga orsaker Branscher och miljöföroreningar Branscher har uppsatser om miljöföroreningar förorenat vår miljö sedan början av den industriella revolutionen.


Transport och miljöföroreningar Med teknikens framsteg övergav människan djurens kraft att resa. Urbanisering och miljöföroreningar Urbanisering är en process för utveckling av en plats på ett sådant sätt att en plats omvandlas till en stad. Jordbruks- och miljöföroreningar Det är främst jordbruksverksamheten som är ansvarig uppsatser om miljöföroreningar förorening av vatten och jord. Uppsatser om miljöföroreningar uppsatsskrivning Föroreningar. Facebook Twitter. STÄNG ANNONSER. Nya Inlägg, uppsatser om miljöföroreningar. Populärt den här veckan. Azadi Ka Amrit Mahotsav Uppsats på engelska för studenter 12 september, uppsats om fördelar och nackdelar med onlineklasser 9 april, SSC CHSL nivå 2 Föregående år Frågepapper SSC Uppsatser om miljöföroreningar Descriptive Paper November 18, Essay on Olympic Games TokyoTokyo Olympic Essay 28 August, Essay on Aatm Nirbhar Bharat in English Paragraph of Aatm Nirbhar Abhiyan januari 01, Books for You.


Uppsatsskrivning på engelska. Viktiga ämnen, uppsatser om miljöföroreningar. Uppsats på engelska Uppsats på hindi Viktiga dagar जीवन परिचय Uppsats för SSC CHSL Uppsats för SSC CGL Tier 3 Uppsats om sång för lokal uppsats om Azadi Ka Amrit Mahotsav Hur man knäcker SSC CGL i första försök? Uppsats om Uniform Civil Code पढाई के लिए मोटिवेट कैसे हो? Hur man förbereder matematik för SSC CGL? Skriv en recension.


Bloggarkiv Bloggarkiv 5 januari 13 november 12 oktober 5 september 5 augusti 3 juli 6 juni 5 maj 4 april 6 mars 8 februari 8 januari 8 december 1 november 3 oktober 7 augusti 3 juli 2 juni 4 maj 5 april 1 mars 6 februari 1 3 januari 5 december 5 november 15 oktober 3 september 2 juni 1 maj 3 april 2. Gå med oss ​​på. Utvalt inlägg. Social Media Addiction Uppsats om Social Media Addiction, Uppsats om Social Media Addition Usha Sharma 7 januari, Plastuppsats för engångsbruk eller Uppsats om Plastförbud för engångsbruk för SSC CGL CHSL Descriptive Paper Februari 04, Meny Footer Widget. Hem Gästinlägg Om oss Kontakta oss Sekretesspolicy. Tillverkad av TemplatesYard Distribuerad av Blogspot-teman.





plessy v ferguson uppsats



Så det är viktigt att du baserar din uppsats på trovärdiga och aktuella källor. Du kan också leta på nätet efter uppsatsprovet om föroreningsämnet. Du uppmuntras dock att utföra forskningen och utveckla din egen uppsats först. Uppsatsprovet kan användas som ett praktiskt verktyg och det strukturella exemplet att följa. Befolkningen på vår planet ökar konstant. Befolkningsökningen har tyvärr många negativa effekter, varav en är föroreningsproblemen. Förorening är en process där miljön förorenas på ett sätt som gör den osäker att använda.


Föroreningen sker vanligtvis genom de kemiska ämnena; är dock inte begränsad till påtagliga effekter. Föroreningarna kan också ta formen av ljus, ljud, buller eller värme. Effekterna av föroreningar är förödande. Rapporten från NGO Pure Earth tyder på att en av de sju dödsfallen inträffar på grund av föroreningar. Mot denna bakgrund är det viktigt att utforska olika typer av föroreningar och dess effekter på miljö och människor. Tidsbegränsat erbjudande! En av de centrala frågorna nuförtiden är vattenföroreningen. Utvidgningen av befolkningen innebär mer skräp och sopor. Soptippen förmultnar och de giftiga ämnena tränger igenom marken som går till floder och hav. Dessutom slängs massor av sopor direkt i vattnet.


Det finns till och med speciella öar för sopor i haven. Även om den tekniska utvecklingen erbjuder olika tillvägagångssätt för soputnyttjande, använder de flesta av de fattiga länderna inte innovativ teknik. Därmed blir föroreningar den vanligaste dödsorsaken i underutvecklade låginkomstländer. Ändå är vatten förorenat inte bara på grund av regelbunden soporanvändning. Anläggningarna, fabrikerna och bruken är de viktigaste föroreningarna i vattnet. Processvattnet från fabrikerna går till floder och hav i grannområden. I vissa floder är vattnet förorenat till den kritiska nivån och är förbjudet att använda. Fisken och livsmiljön i naturliga ekosystem är förorenade av farliga kemikalier som orsakar antingen döden för hela ekosystemen eller skadar konsumenterna av de förorenade produkterna skaldjur, fisk, vatten, salt.


Dessutom är vattnet förorenat av bekämpningsmedel och gödsling som används inom jordbruket. De förödande effekterna av vattenföroreningar kan bromsas upp genom att installera vattenreningsmekanismer på fabriker och anläggningar. Dessa insatser bör främjas och förstärkas på myndighetsnivå. Dessutom bör stater utveckla de globala programmen för miljöskydd eftersom problemet inte är begränsat till ett visst territorium eller stat. Det är en universell fara som kräver kombinerade ansträngningar. Eftersom industrisektorn i Indien bevittnar en produktiv tillväxt. Som ett resultat blir markföroreningar ett stort problem i alla delar av landet. Markföroreningar utgör ett alarmerande hot mot jordbrukets produktivitet, livsmedelssäkerhet och människors hälsa. Området med bördig mark försämras för varje dag som går genom användning av kemikalier för att få bättre produkter.


Tillväxten av städer i Indien har använt jord som en diskho för ständigt större mängder kommunalt avfall. Stora mängder mark går till spillo som dumpningsplatser både i och i utkanten av städer. Dessa dumpningsplatser kan ses som betesmarker för nötkreatur vilket kan leda till många hälsorisker. I Indien är vi inte nya när det gäller vattenföroreningar. Jordbruk är den främsta nödvändigheten för landet och tydligen har miljöpåverkan på klimatet enormt påverkat monsunerna. Enorma mängder avfall, inklusive metaller som bly, giftiga kemikalier som kommer från industrier dumpas i floder och vattendrag.


Den största källan till vattenföroreningar i Indien är det orenade avloppsvattnet. Vissa byar i Indien utövar fortfarande avföring i det fria, vilket ytterligare förorenar de närliggande vattendragen. Ganga och Yamuna är rankade bland de 10 mest förorenade floderna i världen. Buller är en annan brännande fråga i Modern India. Trafikstockningar på vägarna, galna ljud av tutande tut, fabrikssirener, rysande ljud från drift av maskiner och högt ljud från högtalare bidrar i hög grad till den enorma ökningen av buller. Miljöföroreningar har resulterat i utbrott av så många hälsoproblem för en genomsnittlig indier. Indien undertecknade det historiska klimatavtalet i Paris den 24 november tillsammans med Nationerna vid FN:s högkvarter i New York.


Indien har åtagit sig att effektivt genomföra Parisavtalet om klimatförändringar. Indiens premiärminister Shri. Indien har också undertecknat ett avtal med Tyskland om tekniskt samarbete under det indo-tyska energiprogrammet — Green Energy Corridors IGEN-GEC. Eftersom plast är en stor förorening har Maharashtras delstatsregering konkurrensförbud mot plastpåsar från den 23 juni. Meddelandet utfärdat av Maharashtra delstatsregering förbjöd tillverkning, användning, försäljning, cirkulation och lagring av plastmaterial som påsar, skedar, tallrikar och andra engångsartiklar. Förbudet omfattar även förpackningsmaterial och termokol. Den plast som används för förpackning av läkemedel och läkemedel, mjölk och behandling av fast avfall är dock undantagen från förbudet.


Stränga lagar tillämpas för att kontrollera bullerföroreningar. Olika icke-statliga organisationer arbetar dag och natt för att utbilda genomsnittsindianerna om de negativa effekterna av föroreningar på deras mentala och fysiska hälsa. Regeringen driver rigorösa kampanjer genom tv, filmer, tryckta medier och andra sådana butiker för att uppmuntra människor att utöva en miljövänlig livsstil. Man kan inte förneka att den förorenade miljön i urbana Indien är en tickande bomb. Produktiv industrialisering för tillväxt av den nationella ekonomin har uppenbarligen äventyrat till och med en frisk fläkt i de indiska städerna.


Brist på allmänhetens deltagande i genomförandet av stränga lagar för att bekämpa miljöföroreningar är ett annat stort problem. Folkhälsan i Indien är i allvarlig risk. Den indiska regeringen arbetar för att implementera lösningarna på en större duk, till exempel genom att byta till ren energi, regler för att minska utsläppen av skadliga föroreningar och en kampanj för att sprida kunskap om de negativa effekterna av miljöföroreningar. Den viktigaste aspekten är att uppmuntra det indiska folket att ge bort sina uråldriga metoder som i stort sett är farliga för miljön. Förorening enligt definitionen i ordboken är införandet eller närvaron av ett ämne som är skadligt eller har giftiga effekter på miljön.


Föroreningar förklaras vidare som införandet av föroreningar i den naturliga miljön som kan orsaka en negativ förändring. För att vara grundläggande, miljöföroreningar orsakar skador på miljön och som i sin tur skadar människor i miljön. Förekomsten av miljöföroreningar är när omgivningen är förorenad av föroreningar; detta medför vissa förändringar som negativt påverkar vår vanliga livsstil. De viktigaste komponenterna eller delarna av föroreningen är föroreningar och de är huvudsakligen avfallsmaterial av mycket olika former. Föroreningar orsakar en störning i balansen mellan miljön och ekosystemet. Utveckling och modernisering har fört med sig en kraftig ökning av föroreningarna och detta har gett upphov till olika mänskliga sjukdomar och viktigast av allt global uppvärmning.


Det finns många olika former av miljöföroreningar inklusive vatten, luft, radioaktivt, mark, värme, buller och ljus. För varje form av förorening finns det två föroreningskällor; icke-punkt- och punktkällorna. Det är mycket lätt att övervaka, identifiera och kontrollera punktkällorna till förorening medan icke-punktföroreningskällorna är ganska svåra och svåra att kontrollera. Industrier från hela världen, även om de har skapat välstånd och välstånd, har ständigt stört ekologiska balanser och undersökt biosfären.


Nedfallet från experiment, rökavfall, industriella avloppsvatten och de virvlande gaserna är en konstant fara för hälsan, förorenar och förorenar både vatten och luft. Det olämpliga bortskaffandet av industriavfall har blivit en källa till både vatten- och markföroreningar. Det kemiska avfallet från de olika industrierna kan orsaka föroreningar till floder, sjöar, hav och även till mark och luft genom utsläpp av ångor. Kommersiellt och hushållsavfall är källor till miljöföroreningar när avfallet inte kasseras på rätt sätt. Fordon som använder diesel och bensin avger rök och även röken som avges vid kokning av kol förorenar vår miljö. Den exponentiella ökningen av antalet fordon på vägarna har bara hjälpt utsläppet av rök som när den släpps sprids och så småningom blandas med luften som vi andas.


Röken från dessa olika fordon är ganska skadlig och är den primära orsaken till luftföroreningar. Det finns också risk för att ljud från dessa fordon orsakar buller. Den snabba urbaniseringstakten och även industrialiseringen är viktiga orsaker till miljöföroreningar på grund av den skada och död som de orsakar växter som skadar djur, människor och ekosystemet. Den snabba befolkningsökningen särskilt i utvecklingsländer, efterfrågan på ockupation, grundläggande mat och tak över huvudet har ökat. På grund av den höga efterfrågan har avskogningen blivit skenande för att hjälpa till att möta den växande efterfrågan från befolkningen.


Den ständiga förbränningen av fossila bränslen är en källa till förorening av marken, luften och vattnet genom giftiga gaser som kolmonoxid. Bekämpningsmedel och gödningsmedel som används under jordbruket är stora källor till miljöföroreningar. Detta är förmodligen den farligaste och vanligaste formen av miljöförorening och det har ansetts vara synonymt med urbanisering. Den främsta orsaken till detta är den höga bränsleförbränningen. Bränsleförbränning är nu ett mycket grundläggande krav för transport, matlagning och vissa andra aktiviteter både inhemskt och industriellt. Alla dessa aktiviteter släpper ut ett stort antal giftiga kemikalier i atmosfären och tas inte bort från luften, vilket påverkar och hotar vår existens.


Svaveloxid släpps ut i luften av röken och det gör luften mycket giftig. Detta orsakas primärt av rök från fabriksstaplar, skorstenar, fordon eller till och med något mycket vanligt som att en vedträ bränns. Utsläpp av svaveloxid och många andra gaser i atmosfären leder till global uppvärmning med förmågan att leda till surt regn. Utsläppen av dessa växthusgaser och den globala uppvärmningen det orsakar har lett till torka, oregelbundna regn och ökade temperaturer över hela världen. Tillstånd och åkommor som bronkit, astma och det extremt farliga fallet av lungcancer och detta förekommer huvudsakligen i städerna.


Ett exempel på ett av de många sorgliga exemplen på de katastrofer som kan öka på grund av luftföroreningar är gastragedin i Bhopal. Gastragedin var ett resultat av frisläppandet av en gasmetylisocyanat vid en gasanläggning. Cirka 2 människor miste livet i tragedin och fler än , människor led av omfattande andningsproblem. Luftvägssjukdomar, ökning av astma och hjärt-kärlsjukdomar kan orsakas av ett irriterande ämne, till exempel partiklar som är mindre än 10 mikrometer stora. Fram till detta ögonblick finns det fortfarande fosterskador hos barn som föds och detta har tillskrivits Bhopal-tragedin. Vatten är nödvändigt för livet; varje levande varelse eller varelse är beroende av vatten för att överleva. Det finns många faktorer som bidrar till vattenföroreningar, en mycket stor bidragande faktor är industriavlopp som släpps ut i floder och hav och orsakar en stor obalans i vattnets egenskaper och detta gör vattenmassorna olämpliga för att leva.


Det finns också en hel del sjukdomar som orsakas av vattenföroreningar och dessa sjukdomar påverkar både icke-akvatiska och vattenlevande arter. Bekämpningsmedel och insekticider som sprayas på olika växter är en källa till förorening av grundvattnet och dessutom har oljeutsläpp i haven lett till allvarliga oåterkalleliga skador på vattenmassorna. En annan källa till vattenförorening är övergödning och det sker på grund av aktiviteter som att tvätta redskap, kläder nära floder, dammar eller sjöar; tvättmedlet flyttar ut i vattnet och blockerar oavsiktligt inträngningen av solljus och detta minskar syrehalten i vattnet och gör det beboeligt. Föroreningen av vatten kan ha förödande effekter på det marina livet. Med nämnt ett exempel, patogener växer bra med avloppsvatten, medan oorganiska och organiska föreningar som finns i vatten kan få vattnets sammansättning att förändras.


Om halten löst syre är låg anses vattnet vara förorenat; löst syre kommer från nedbrytningen som utförs på organiska material som avloppsvatten som tillförs vattnet. Genom att skada vattenlevande varelser, förorenar vattenföroreningar hela näringskedjan genom att allvarligt skada människor som är beroende av vattenlevande varelser. Det har skett en kraftig ökning av antalet diarré- och kolerafall överallt. Detta kallas också markförorening och det sker på grund av tillsats av kemikalier som inte är önskade till marken orsakade av mänskliga aktiviteter. Användningen av bekämpningsmedel och insekticider tar bort alla kväveföreningar från jorden, vilket gör den mycket olämplig för växterna att få näringsämnen från.


Avskogning, gruvdrift och avfallsutsläpp från industrier utarmar också jorden och detta kommer att hämma tillväxten av växter och marken kommer att sluta eroderas. En betydande del av det fasta avfallet är industri- eller kommersiellt avfall. Farligt avfall kan sägas innebära varje fast, flytande eller slamform av avfall som har egenskaper som är farliga eller potentiellt farliga för miljön eller människors hälsa. Farligt avfall genereras i industrier från bekämpningsmedelstillverkning, petroleumraffinering, gruvdrift och en hel massa andra produktioner som involverar kemikalier. Farligt avfall genereras inte enbart av industrier; hushåll genererar också avfall som är farligt som lysrör, färger och lösningsmedel, aerosolburkar, motorolja och ammunition.


Detta orsakas när som helst det finns ett ljud som har en intensitet högre än 85db och det når de bara öronen. Bullerföroreningar orsakar olika psykiska problem t.ex. högt blodtryck och stress. Naturligtvis, för en hälsosam miljö, bör allt i miljön vara i rätt förhållande enligt den naturliga händelsen. När något är par eller försämras i miljön förändras det naturliga förhållandet mellan komponenter i miljön och miljön blir därför förorenad. Denna förorening i den naturliga miljön kallas miljöföroreningar. Den främsta orsaken till miljöföroreningar är föroreningar i den naturliga miljön som oftast orsakas av mänskliga aktiviteter utan att ta hand om miljön. Situationen har nu nått en så farlig nivå att luft och vatten som vi inte kan leva utan har blivit förorenade i stor utsträckning.


De vanligaste orsakerna till miljöföroreningar är följande:. Industrierna har förorenat vår miljö sedan början av den industriella revolutionen. Den ökande användningen av fossila bränslen i industrier är en av de främsta orsakerna till miljöföroreningar. Industrier orsakar främst luftföroreningar, men mark- och vattenföroreningar förekommer också vilket resulterar i mark- och vattenföroreningar. Rök från industrier förorenar miljön och påverkar luftkvaliteten hårt. Avfallsmaterial och sopor från industrier och läckage av oljor under transport är viktiga orsaker till vattenföroreningar.


Med teknikens framsteg övergav människan djurens kraft att resa. Föroreningarna av miljön växer dag för dag på grund av det rådande transportsystemet som i grunden är baserat på fossila bränslen. Som transportmedel använder vi skotrar, bilar, bussar, tåg, flygplan. Alla dessa transportsätt använder fossila bränslen som bränsle och röken som kommer från dessa transportsätt förorenar miljön. Urbanisering är en process för utveckling av en plats på ett sådant sätt som omvandlar en plats till en stad. I tätortsområden kommer fler och fler människor för att arbeta och bosätta sig. Under urbaniseringsprocessen för att omvandla en plats till en stad etableras många industrier som släpper ut föroreningar.


På grund av den höga befolkningen i tätorterna har sopor också blivit en av de främsta orsakerna till föroreningar. Ett korrekt sop- och avfallshanteringssystem kan vara till hjälp för att förhindra miljöföroreningar i stor utsträckning. Jordbruksverksamheten är främst ansvarig för föroreningen av vatten och mark. Detta orsakas av den ökade användningen av bekämpningsmedel, kemiska gödningsmedel för intensiv produktion av grödor. Till en början går de kemikalier som används i bekämpningsmedel och gödningsmedel ner i jorden och gör den förorenad. Under bevattningen blandas dessa kemikalier med vatten och gör det förorenat.


För att föda den växande befolkningen utökas jordbruksverksamheten dag för dag. Fler miljöer och ekosystem förstörs för att skapa utrymme för produktionen av grödor för att mata hela världen. Sålunda förorenas vatten och mark som är delar av miljön av jordbruksaktiviteter.

No comments:

Post a Comment