Thursday, February 24, 2022

Bra exempel på högskoleuppsatser

Bra exempel på högskoleuppsatser



Den främsta styrkan här är den mognad vi ser hos dess författare. Min kärlek till trädgårdsskötsel började när jag flyttade till Georgia under mitt andra år. Vår spänning var kortvarig, bra exempel på högskoleuppsatser, men som sextio brädor senare fann vi att vi hade bra exempel på högskoleuppsatser matchen och skulle inte väljas till landslag. Alla rättigheter förbehållna. När jag hör honom pyssla iväg med ett annat hemprojekt kan jag le och se fram emot att fråga honom om det senare. Jag kan påverka samhället positivt utan att bara behöva välja en passion.





Tips för att skriva essä för college ansökan



Att kolla in exempel på högskoleuppsatser är ett bra sätt att förbereda dig för att skriva ditt eget. I den här bloggen har vi 27 fantastiska exempel på högskoleuppsatser från några av de bästa universiteten i världen, inklusive Harvard, Stanford, Cornell, UPenn, Yale och mer! Dessutom kommer du att lära dig hur du skapar en enastående högskoleuppsats steg för steg, så att din egen personlighet och dina erfarenheter verkligen kommer att lysa. Detta är exakt samma beprövade strategier som vi delar med våra egna studenter i vårt mycket eftertraktade konsultprogram för antagning till college. Vi håller inte tillbaka. Så låt oss dyka in! Obs: Om du vill navigera till specifika bra exempel på högskoleuppsatser i artikeln, klicka på "Artikelinnehåll" ovan på mobilen eller på höger skrivbord för att se en översikt över innehållet.


Uppmaning: Harvard College Honor Code förklarar att vi "håller ärlighet som grunden för vårt samhälle. När de återvänder från en undervisningssession med massajkvinnorna dansar de andra elevernas upphetsade prat runt mig när de diskuterar vår inbjudan till massajernas åldersceremoni. Ceremonin kretsar kring omskärelse av pubescenta män och kvinnor; utförs ofta med en vass sten och utan bedövningsmedel. Det är en övergångsrit för massajerna. Min mage är en tight knut, föreställer barnen vi träffade idag och föreställer mig den smärtsamma proceduren som de snart kommer att genomgå.


De andra eleverna, entusiastiska över festen och de invecklade kostymerna, hoppas att det kommer att stärkas att tacka ja till inbjudan bra exempel på högskoleuppsatser band med samhället. Jag är dock tyngd av en djup känsla av obehag när det kommer till huvudattraktionen bra exempel på högskoleuppsatser. Vidare är ledaren för organisationen frånvarande; ska hon inte rådfrågas? Går jag med i gruppen och deltar i något som jag moraliskt är emot? Eller gör något åt ​​det? Att ha starka moraliska värderingar blir bara en kraftfull förändringsagent när man är villig att följa dem med handling. Situationer som den här, bra exempel på högskoleuppsatser, där jag känner en sjunkande känsla djupt i magen, hjälper mig att komma i konflikt med mina egna värderingar, vilket får mig att samla in mer information och på så sätt ta det första steget mot välgrundad handling.


Min viscerala reaktion kom specifikt från idén att titta medan jag inte gjorde något för att ingripa. Vidare var jag orolig att vår grupp som studenter skulle vara bedrövligt dåligt rustad att navigera i nyanserna av bra exempel på högskoleuppsatser situation, vilket kan leda till skada på vår relation med samhället. Plus, på grund av vår koppling till en medicinsk organisation, bra exempel på högskoleuppsatser, vår närvaro kan misstolkas som ett stöd för säkerheten för dessa procedurer, bra exempel på högskoleuppsatser. Med potential att göra skada och utan en handlingskraftig plan på plats för att stoppa könsstympning, drog jag slutsatsen att jag inte med gott samvete kunde närvara vid ceremonin.


Även om jag hade bestämt mig för att jag inte kunde åka, kände jag mig fortfarande oroad över den potentiella inverkan av gruppens närvaro och ville få mer insikt i situationen innan jag beslutade mig för ett tillvägagångssätt. Jag delade mina bekymmer med min partner och en annan elev. Min partner höll med mig, och bra exempel på högskoleuppsatser bestämde sig för att rådfråga sin läkare. Vi fick snabbt reda på att kanadensiska läkare inte har lagligt tillåtelse att acceptera kvinnlig könsstympning, vilket betyder att vårt deltagande i ceremonin kan få juridiska konsekvenser för vår läkarstyrda organisation, bra exempel på högskoleuppsatser. Med denna information i hand visste jag att jag var tvungen att kontakta organisationsledaren om utflykten.


Hon förbjöd vår grupp att delta och bad att jag skulle informera de andra eleverna, som uppenbarligen var besvikna över att jag hade "fått resan inställd". Även om jag tror att mitt tillvägagångssätt var det rätta och jag skulle inte ändra resultatet, bra exempel på högskoleuppsatser, när jag ser tillbaka önskar jag att jag hade uttryckt min oro tidigare; det kan ha gjort bra exempel på högskoleuppsatser resultatet lättare för de andra eleverna att svälja, bra exempel på högskoleuppsatser. Trots detta, att vara ärlig när jag uttrycker mitt obehag med en situation och väljer en alternativ handling som är anpassad till mina värderingar har aldrig lett mig till att fatta ett beslut som jag ångrar. Även om det inte alltid är lätt att stå upp för det du tror på och göra det som är rätt, det är alltid värt det, och utan tvekan det enda sättet att leva ett liv utan ånger.


Vill du ha vår hjälp med din ansökningsuppsats? Vill du lära dig hur du kommer in på en Ivy League-skola? Kolla in vår video:. En personlig uppsats eller en antagningsuppsats är den del av din högskoleansökan som gör att antagningskommittén kan få en starkare känsla av vem du är som kandidat. Som vårt exempel ovan visar skrivs det vanligtvis som svar på en uppmaning bra exempel på högskoleuppsatser vid skolan; det är viktigt att vara uppmärksam på och svara på uppmaningen, eftersom den visar vad skolan hoppas kunna lära sig om dig. De flesta personliga uttalanden tenderar att variera från ord till ord i längd. Strukturen på din uppsats kommer att följa strukturen för en akademisk uppsats, med en introduktion, huvuddel och en slutsats.


Din uppsats kommer att avslöja både dina hårda och mjuka färdigheter för antagningskommittén. Ur en teknisk synvinkel kommer det att visa upp dina skrivfärdigheter när det gäller organisation, tydlighet, berättande förmåga, och stavning och grammatik. Innehållsmässigt bör ett övertygande personligt uttalande berätta en historia som avslöjar något om din personlighet och vilka formgivande upplevelser du har haft i ditt liv. Kom ihåg att antagningskommittén inte bara söker akademiskt starka kandidater till sin skola - de vill hitta studenter som också passar bra för kulturen och värderingarna i deras institution. Den personliga uppsatsen är din chans att visa kommittén varför du är den bästa allroundkandidaten för antagning.


Eftersom den personliga uppsatsen avslöjar så mycket om dig som sökande, är det avgörande att skapa en enastående uppsats! Även om denna uppgift kan verka utmanande, är vi här för att guida dig genom skrivprocessen och de strategier du bör tillämpa varje steg på vägen. Att skriva en stark högskoleuppsats kräver mycket tid och ansträngning. Det bästa sättet att säkerställa framgång är att vara ordentligt förberedd innan du ens börjar skriva:. Avsätt tillräckligt med tid. Helst bör du avsätta veckor för att skriva din uppsats. Även om detta kan verka som en lång tid för en kort uppsats, är det viktigt att komma ihåg att en bra uppsats kräver flera utkast. Ju mer tid du ger dig själv att skriva och skriva om, desto starkare blir din uppsats. Att ge dig själv mer tid minskar också mängden stress du kommer att känna när du skriver, eftersom du kommer att kunna ta fart på dig själv genom hela processen istället för att behöva skriva det i sista minuten!


Kom ihåg att många amerikanska högskolor har rullande antagning så du vill förbereda din uppsats för när ansökan öppnas. Bekanta dig med skolans kultur. Uppmaningen till din uppsats kan avslöja något om kulturen i skolan och programmet som du söker till. Men du bör också göra din egen forskning. Kolla deras sociala medier och se vilken typ av närvaro de har online. Gratis webbklass: Hur du får din högskoleansökan att sticka ut ","buttonText":"Registrera dig nu! Läs och läs om din uppsatsuppmaning. Läs varje uppmaning minst gånger och anteckna varje del bra exempel på högskoleuppsatser frågan. Ta dig tid att tänka på varje fråga och låt den sjunka in, för att se till att din uppsats faktiskt kommer att ta upp alla komponenter i uppmaningen. Ingenting kommer att kasta ut din uppsats snabbare än att inte svara på uppmaningen, så du måste se till att din uppsats handlar om ämnet!


Gör en lista över de egenskaper och erfarenheter du vill lyfta fram. En stark uppsats är selektiv vad gäller innehåll. Gör en lista över viktiga saker som du kanske vill dela med dig av i ditt uttalande och gå igenom din lista noggrant. Tänka på:. Gräv sedan lite djupare och fundera på vad du lärde dig av varje upplevelse och hur det format dig som person. Prova de upplevelser som bäst svarar mot prompten, samtidigt som du visar upp dina starkaste egenskaper och mest positiva karaktärsdrag. Skapa en disposition eller några grova anteckningar. Försök att skissa upp strukturen innan du börjar skriva uppsatsen.


Att skriva ner dina idéer för introduktionen, huvudtexten och avslutningen är både en användbar uppvärmningsövning och en lugnande referens för dig när du börjar skriva ditt första utkast:. En stark introduktion bör inledas med en uppseendeväckande mening som omedelbart introducerar dig för din läsare på ett minnesvärt sätt. Din introduktion kommer bra exempel på högskoleuppsatser lättare att skriva eller att skriva om och perfekt när du har en stark känsla för vad resten av din uppsats handlar om och hur din introduktion kan hjälpa till att rama in den på bästa sätt, bra exempel på högskoleuppsatser.


Mest bra exempel på högskoleuppsatser, din uppsats ska visa, snarare än att bara diskutera, hur erfarenheterna eller händelserna du skriver om informerade vem du bra exempel på högskoleuppsatser i dag. Även om din introduktion fungerar som ett första intryck för din läsare, är din slutsats den sista tanken eller insikten som borde göra att din läsare vill lära känna dig bättre, bra exempel på högskoleuppsatser. Du kan använda din slutsats för att betona vad dina formativa erfarenheter har lärt dig och hur de fortsätter att forma och inspirera dig som person när du går in i nästa skede av ditt liv, bra exempel på högskoleuppsatser. Kolla in några tips för att ansöka till UC-skolor:, bra exempel på högskoleuppsatser. Oavsett vad uppmaningen är, här är några tips och strategier som är viktiga för att skriva effektivt i alla uppsatser:.


Vi kan hjälpa! Skola: Cornell College of Architecture, Art, and Planning. Uppmaning: Vad är din "grej"? Det som ger dig energi eller engagerar dig så djupt att du tappar koll på tiden? Alla har olika passioner, tvångstankar, egenheter, inspirationer. Vad är ditt? Framför mig finns en av de fotografier jag tänker skicka in till Charles Lewins digitala fotouppsatstävling. Det är bra exempel på högskoleuppsatser siluettbild av en lång, leende kvinna - min mamma - inramad mot bakgrund av en vacker röd solnedgång. Den fotouppsatsen, som fångade skönheten hos tre generationer kvinnor i min familj, fortsatte med att vinna mig förstaplatsen i tävlingen.


Och ändå är det ögonblick som jag kommer att bära med mig för alltid det från 4 a. den natten. Jag var ett blygt, tyst barn och fotografering tillät mig att uppleva världen och kommunicera mina känslor som jag aldrig kunde förut. De flesta av våra helger ägnades åt att ta bilder, från mikronaturfotografering på våra campingresor till eventfotografering för alla bra exempel på högskoleuppsatser händelse. Redan då ställde jag ständigt frågor om varför en bild ser bättre ut än en annan. Träningen under dessa tidiga år hjälpte mig att utveckla min känsla för estetiska placeringar, inramning och positionering. Än i dag är jag besatt av att lära mig om den tekniska sidan av fotografi. Jag har ett naturligt analytiskt sinne bra exempel på högskoleuppsatser finns vid sidan av min konstnärliga vision; och så dras jag mot att förstå exakt hur bländare, skärpedjup, slutartid, exponering, komposition och vitbalans kan användas som ett verktyg för konstnärlig kontroll i fotografering.


Jag älskar också att experimentera med olika stilar av fotografi. Även om konstfotografi är min passion, tillbringade jag ett par år som personalfotograf för min gymnasietidning. Detta utflykt till den journalistiska arenan bidrog till att vidga mina vyer och överväga fotografiets sociala inverkan.





ledarstilsuppsats



Sju kolumner. Fyra ess. Femtiotvå kort. Med tiden föll hennes inre själ aldrig sönder när hennes kropp började försämras. Hennes sinne förblev starkt och stolt. Varje utmaning jag står inför, eller kommer att möta, i livet, tänker jag tillbaka på hennes lektion en oansenlig eftermiddag. Låt mig aldrig fuska. Ställ alltid mig själv ansvarig. Jobba hårt i varje tävling, speciellt de mot mig själv, eftersom det är de som har bättre mig mest. Jag förstod inte vad min mormor menade den dagen. Nu gör jag mer för varje dag. Många studenter vill berätta om en viktig person eller familjemedlem i deras liv i sina högskoleuppsatser. Utmaningen med detta är att se till att uppsatsen fortfarande handlar om den sökande, inte bara den viktiga personen.


Elizabeth gör ett fantastiskt jobb med att införliva den viktiga personen, sin mormor, samtidigt som hon håller fokus på sig själv, vad hon lärde sig från det specifika ögonblicket, hur det påverkade hennes liv. Dessutom, även om Elizabeth började med att fokusera på en barndomsupplevelse, tog hon det tillbaka till sitt dagliga liv och hur hon införlivar ansvar och hårt arbete hela tiden. Att förstå vem Elizabeth är och hennes värderingar hjälper oss att förstå vem hon kommer att vara i vår campusgemenskap. Hon visar att hennes värderingar av hårt arbete och självansvar inte är begränsade till bara patiens utan ingår i sport, hobbyer, hennes familjeliv och kommer säkerligen att lysa igenom i hennes nya samhällen på ett universitetsområde. Jag blev helt förvirrad. Jag trodde att jag hade skaffat den fullständiga lösningen på detta utarbetade schackpussel.


Vad saknar jag? En riddargaffel, ett biskopsdrag? Är jag i schack? Efter en snabb blick på tavlans vänstra sida slog jag handen på mitt huvud när jag plötsligt insåg vad min schacktränare sa till mig. Min dam satt oanvänd, placerad hela vägen på andra sidan av brädet, och jag hade ingen aning. Om du börjar titta på hela schackbrädet kommer dessa pussel att bli en bris för dig. Ända sedan den där schacklektionen har de orden fastnat. Mina schackkunskaper förbättrades faktiskt snabbt när mitt betyg flög över Elo-tröskeln på några månader.


Men dessa ord gällde inte bara schack. Att titta på hela bilden blev en grundläggande färdighet som jag har använt under hela mitt liv i skolan och andra ansträngningar. Jag minns särskilt att jag använde det på fotbollsplanen. Mina motståndare vägde in monstruösa pund och stod 5 fot 8 tum och gjorde det till en vana att tackla mig till marken. Än en gång stod jag öga mot öga med försvararen, och innan jag visste ordet av föll jag till marken, lämnades isolerad och fördriven. När jag låg omtumlad på planen, blinkade mitt sinne tillbaka till schackbrädet. Det slog mig att fotboll, precis som schack, förlitar sig på rätt placering av de många pjäser som kombineras för att skapa en färdig strategi. Den intelligens och kreativitet som behövs hos en playmaker är också en viktig del av ett välarbetat fotbollslag.


Jag insåg att min viktigaste fördel alltid skulle vara min djupgående förståelse av fotbollsspelet – var man ska skicka bollen, när man ska springa, om bollen ska vara i luften eller drivas. Jag tog mig upp från marken, och när samma försvarare kom tunnande mot mig igen, var jag inställd, omedveten om bullret runt mig. Jag chippade in bollen i det öppna utrymmet precis bakom honom, och visste att min lagkamrat skulle springa in i utrymmet utan att ens titta. Sedan dess fortsatte jag att finslipa mina färdigheter genom intensiv träning för att bli den bästa playmaker jag kunde vara, och arbetade tillsammans med mina snabbare och starkare lagkamrater för att bli ett välbalanserat, enhetligt lag.


Genom schack och fotboll har jag upptäckt att varje bit i ett pussel har ett syfte. Detta nya perspektiv har förbättrat min förmåga att stanna upp, stå tillbaka och analysera hela bilden i de många dimensionerna av mitt liv. I mina vetenskapliga studier räckte det inte med att bara undersöka ett C. reinhardtii-cellen, men det var nödvändigt att zooma ut mikroskopet för att fånga alla de tusen cellerna för att verkligen förstå kvorumavkänning och dess konsekvenser. Alla dessa aspekter – musik, forskning, fotboll, schack – är inte bara avslutade pussel utan också delar av en större helhet: mitt liv. Varje aspekt av mig själv är lika viktig som den andra. När gymnasiet går mot sitt slut är bitarna på min tavla fasta, och jag har bara framgång i åtanke.


Läsaren kan också se att Dante kan tillämpa det han lär sig i ett ämne till ett annat, vilket är avgörande för att lyckas akademiskt på Hopkins. Att köra på en motorväg eller på en parkeringsplats, vänster och höger kanske är tillräckligt exakt för att beskriva platsen och rörelserna för långsamma cyklister, fotgängare och bilar. Men vid 36, fot i luften i ett stålrör i hinder nästan miles i timmen? Under en av mina första flygningar i en liten Cessna beordrade min flyglärare mig att skanna horisonten efter flygplan som närmade sig. Från sin position, vilket håll ser han dig? I det ögonblicket insåg jag att perspektiv och precision i språket är allt.


Genom att flyga började jag överväga alla synpunkter, oavsett mitt personliga perspektiv. Kanske var det min förmåga att skanna horisonten för att kommunicera en enda berättelse, förena kontrasterande åsikter, som drog mig till min kärlek till journalistik och den mångfaldiga smältdegel som var mitt samhälle. För mig moderniserar journalistiken historiens uråldriga kraft, fylld med ofullkomliga karaktärer och intrikata konflikter som jag är berättaren till. Jag börjar varje tidningsupplaga med en sokratisk rundabordsdiskussion, och jag ber de andra journalisterna att följa berättelser som svarar på frågorna: varför hände detta och vart kommer det att leda?


Jag expanderade bortom mina klasskamraters perspektiv och började skriva artiklar för Korea Daily och senare för Los Angeles Times High School Insider. Jag planerar intervjuer med kommunfullmäktigekandidater, unga och gamla väljare och borgmästare i min stad, och får citat och anekdoter att väva in i mitt skrivande. Mina intervjuer med både demokratiska och republikanska väljare har lärt mig att grundligt rapportera polariserande motsatta åsikter genom en opartisk lins. Som journalist insåg jag att jag inte kan förutsätta läsarens åsikter, utan istället förse dem med de verktyg som krävs för att formulera sina egna slutsatser.


Men skillnaderna i perspektiv i mina artiklar är inte enbart begränsade till politik. Jag upptäckte att i mitt förortssamhälle älskar folk att läsa om sina egna vänners och grannars gästfrihet i småstäder. Jag upptäckte att storleken på min berättelse inte spelar någon roll, men den påverkan jag lämnar på läsaren gör det. Under min tid som både studentpilot och journalist växte jag att älska dessa berättelser, de som visade mig att att leva livet med skygglappar, inte bara kan vara tråkigt, utan farligt. Oavsett om jag var 36, fot i luften eller på marknivå, insåg jag genom att flyga och skriva att livets mest intressanta berättelser kommer direkt från de människor som skiljer sig mest från mig.


Stella inleder den här uppsatsen med att diskutera sin erfarenhet av att lära sig flyga. Denna anekdot handlar dock mindre om själva handlingen eftersom det är vad erfarenheten lärde henne när det gäller perspektiv och synpunkter. När hon delar med sig av mer information om sitt tillvägagångssätt och sin inverkan på journalistik, gör hon det klart att de lärdomarna från flyget är ständigt närvarande i hennes arbete. Den här uppsatsen kan lägga till hela ansökan genom att dela med oss ​​av några nya passioner och expandera på några av hennes inverkan, men dess huvudfokus är hur hon kunde tillämpa lärdomar från en upplevelse till andra aspekter av sitt liv.


Detta är inget jag ofta erkänner villigt; i själva verket är det ganska förbryllande för mig hur fruktansvärt oförmögen jag är på att utföra ens de mest grundläggande rörelserna på kommando. Så småningom visar sig min skärm vara så otroligt outhärdlig att jag tas bort från golvet och visas de korrekta rörelserna om och om igen tills jag kan replikera dem tillräckligt bra för att komma tillbaka. Det är genom att se tillbaka på dessa händelser som jag inser att jag har skapat en felkarakterisering av mina dansförmågor genom min avgörande första mening. Jag kan dansa och är faktiskt väldigt kapabel till det, men inte när jag agerar isolerat.


Min förmåga att dansa korrelerar direkt med hur villig jag är att samarbeta, andras input och stöd förvandlar det okoordinerade och svårhanterliga till det nästan graciösa. Mina försök att dansa har lett mig till att värdesätta gemenskap och samarbete i hög grad, och jag finner mig själv söka och dras till miljöer som gör att jag kan fortsätta att utveckla båda dessa värderingar när jag lär mig och växer. Genom min praktik på Johns Hopkins Applied Physics Lab, blev jag utsatt för och fascinerades av den samarbetsanda som ligger i hjärtat av Johns Hopkins. Från forskningsinitiativ som bryter mot gränserna mellan klassnivåer, till många organisationer som Tutorial Project, som förlitar sig på delade initiativ från olika studenter för att direkt påverka Baltimore och dess många samhällen, och den distinkta tillgången till särskilt tvärvetenskapliga ämnen såsom neuromorfa system, anser jag att Johns Hopkins exemplifierar toppen av samarbetsprestationer inom utbildning.


För det första älskar han att delta. Trots att han insisterar på att han inte kan dansa ser vi honom dansa under hela sin uppsats. För det andra inser han att han faktiskt kan dansa, men måste arbeta med andra för att få fram det bästa i sig själv och i gruppen. Och för det tredje kan han koppla detta till sin framtid. Han inser att för att nå sin potential vill han vara på en plats där han kan samarbeta med kamrater som kan utmana honom att bli ännu bättre. Mail endast korrespondens N. Charles St. Kontakta din antagningsrådgivare Skicka e-post till en aktuell student. Registrera dig för att få e-postmeddelanden om evenemang, nyheter, infosessioner och annan antagningsrelaterad information. För att stödja ansträngningarna att på ett säkert sätt återuppta en personlig vårtermin ställs alla besöksprogram på campus in från och med januari Essays That Worked.


Uppsatserna. Hör från klassen av Dessa urval representerar bara några exempel på uppsatser vi tyckte var imponerande och hjälpsamma under den senaste antagningscykeln. I min aktivitetslista valde jag att skriva ner några av de klubbar och aktiviteter som jag brinner mest för. Den här uppsatsen gjorde det möjligt för mig att inkludera andra aspekter av mig själv som mina hobbyer virka, origami och läsa, och gav mig också en möjlighet att avslöja vissa aspekter av mitt liv som har format vem jag är idag. Det var som att skina i rampljuset och förstora den här delen av mig som förklarar min logik bakom att gå med i de klubbar och sällskap som jag var en del av.


Mitt råd till studenter som just nu skriver sina uppsatser är att komma ihåg att det första utkastet sällan blir bra, så skriv bara så mycket du kan även om det är obegripligt. Ge dig själv mycket tid för revisioner från kamrater, lärare och till och med självrevisioner. Kommentarer från antagningskommittén Många studenter vill berätta om en viktig person eller familjemedlem i sitt liv i sina högskoleuppsatser. Jag ville använda min uppsats som ett sätt att visa kommittén min personlighet och vad jag värdesätter högst.


Saker jag listar i uppsatsen, som självansvar, hårt arbete, självförbättring, etc. Om du kämpar för att skriva antagningsuppsatsen, skulle den bästa vägledningen vara från uppsatserna från studenter som antogs tidigare. De antogs till högskolan så deras antagningsuppsatser måste ha fungerat, och det finns ritningar för vad högskolorna letar efter från en kandidat. De har uppnått den framgång du vill replikera och kan ligga till grund för din uppsats. Den här artikeln kommer att titta på kriterierna som i allmänhet ger ett bra personligt uttalande samtidigt som den ger dig en enorm lista över framgångsrika uppsatser som har accepterats på ett antal olika institutioner. Genom att bryta ner dessa exempeluppsatser kommer den här artikeln att undersöka varför de var framgångsrika och hur du själv kan använda dessa tekniker.


Att ha en tydlig och strukturerad plan är grunden för varje bra skrift, och en högskoleuppsats är inte annorlunda. Sätt dig ner, tänk på berättelsen du vill skriva. Skriv med punkter och utöka därifrån. Det är bäst att ha en snäv och fokuserad start på uppsatsen. Detta kommer att ge dig en solid grund att bygga från. Detta smala fokus är vanligt och formellt i de flesta framgångsrika applikationer. Författaren börjar med en detaljerad berättelse som beskriver en händelse, en person eller en plats. Dessa beskrivningar har vanligtvis tunga bilder. Uppsatsen sträcker sig sedan utåt från denna grund. Den använder den här scenen och kopplar den till författarens nuvarande situation, sinnestillstånd eller nyvunna förståelse.


Dessa författare vet hur man berättar en berättelse. Endast ett fåtal av dem relaterar till en händelse en gång i livet. De flesta fokuserar på vardagliga händelser som händer i vardagen. Tricket är att skilja dig själv genom att berätta historien på ett intressant sätt. Låt oss ta oss an de mest vardagliga och hemska uppgifterna på planeten - strykning - hur skulle du skapa en intressant berättelse kring det? Skulle du öka dramatiken genom att ge dig själv en strikt deadline du måste uppfylla eller hitta på en omöjlig kamp mot en svår skjorta du behöver platt som en pannkaka? Skulle du titta på hur du presenterar det på ett roligt och intressant sätt som när din strykbräda gick sönder, och du var tvungen att hitta uppfinningsrika sätt att platta ut dina kläder, som att sitta på dem?


Skulle du skriva en upprörande berättelse om hur du gjorde det för välgörenhet? Fundera på hur du vill presentera dig själv och vad uppsatsen säger om ditt liv. När du läser provuppsatserna, analysera dem alltid med detta i åtanke. En mördande första mening kommer att dra in läsaren från början. Du har deras uppmärksamhet och investeringar från början. Ju hårdare meningen är, desto bättre är den. De bästa meningarna fungerar som teasers för att göra läsaren framåt. För att få dem att vilja läsa vad som kommer härnäst. Se dem som cliffhangers som introducerar en spännande scen eller en bisarr situation som inte har någon logisk slutsats. Här är tjugotvå av de bästa krokarna Stanford-sökande har att erbjuda.


Att skriva är en metod för att kommunicera och bygga en relation med läsaren. Läsaren, i det här fallet, är en underbetald och överarbetad antagningshandläggare som måste gå igenom tusentals uppsatser om dagen. Du måste fånga deras uppmärksamhet och det bästa sättet att göra det är genom att skriva med din egen röst. Ditt personliga uttalande borde vara en sak som du har slavat över och omhuldat. Som sådan borde den läsas som om den har blivit korrekturläst några tusen gånger. Se till att det inte har några stavfel, att grammatiken är korrekt, att syntaxen flyter i rätt ordning och att skiljetecken används korrekt.


Det bästa sättet att upptäcka fel är att få någon annan att läsa ditt arbete. Låt dina föräldrar, lärare, mentorer och till och med dina vänner kolla över arbetet för att hjälpa till att eliminera dessa irriterande kommatecken. Högskolor råder att få ansökan kontrollerad av andra, eftersom de vet hur svårt det är att upptäcka dina egna misstag. Högskolor publicerar regelbundet accepterade uppsatser som exempel och riktlinjer för studenter att använda när de formulerar sina egna högskoleansökningar. Hitta några länkar nedan för några av de bästa uppsatserna vi hittade online. Dessa artiklar är en bra resurs för dig att använda när du skapar ditt personliga uttalande. Det är viktigt att notera att vissa av dessa uttalanden kan använda uppmaningar som inte längre accepteras av högskolor.


Här är några av de vanliga applikationsmeddelandena hämtade från Common App, en annan bra resurs att använda:. Vissa elever har en bakgrund, identitet, intresse eller talang som är så meningsfull att de tror att deras ansökan skulle vara ofullständig utan den. Om detta låter som du, vänligen dela din historia. De lärdomar vi tar från hinder vi möter kan vara grundläggande för senare framgång. Berätta om en tid när du stod inför en utmaning, ett bakslag eller ett misslyckande. Hur påverkade det dig och vad lärde du dig av erfarenheten? Reflektera över en tid då du ifrågasatte eller ifrågasatte en tro eller idé.


Vad fick dig att tänka? Vad var resultatet? Beskriv ett problem du har löst eller ett problem du vill lösa. Det kan vara en intellektuell utmaning, en forskningsfråga, ett etiskt dilemma - allt som är av personlig betydelse, oavsett skala. Förklara dess betydelse för dig och vilka åtgärder du vidtog eller skulle kunna vidtas för att hitta en lösning. Diskutera en prestation, händelse eller insikt som utlöste en period av personlig tillväxt och en ny förståelse för dig själv eller andra. Beskriv ett ämne, en idé eller ett koncept som du tycker är så engagerande att det får dig att tappa all koll på tiden. Varför fängslar det dig? Vad eller vem vänder du dig till när du vill lära dig mer? Dela en uppsats om valfritt ämne.


Det kan vara en du redan har skrivit, en som svarar på en annan uppmaning, eller en av din egen design. Dessa frågor uppdateras eller revideras regelbundet, så det är bäst att kontrollera de aktuella frågorna själv. Tre exempel på antagningsuppsatser från Carleton Students. University of Chicago är känt för sin märkliga och udda inställning till kompletterande frågor. Här är en samling genomtänkta svar på dessa frågor. Dessa ansökningar är svar på tidigare uppmaningar från både Common Application och Universal Application eftersom John Hopkins accepterar båda.


Smith College ger sina sökande en uppmaning om en orduppsats. Tufts ber de sökande att svara på tre korta uppsatsfrågor utöver de gemensamma ansökningsuppsatserna. Två av dessa frågor är obligatoriska och den andra väljs från en lista med snabba frågor. Här är skrivtilläggslistan för klassen Om skolan du söker till inte finns med i listan ovan, misströsta inte. Kolla deras hemsida och se om de har publicerat några antagningsuppsatser som du kan läsa igenom och analysera. Hur man analyserar antagningsuppsatser för att hjälpa ditt personliga uttalande. Det här avsnittet kommer att undersöka två uppsatser från exemplen som samlades in ovan så att vi kan dra isär dem och undersöka kriterierna som gör en bra högskoleansökningsuppsats. Vi kommer att dissekera varje fall och undersöka vad som får dessa uppsatser att ticka.


Vi var i Laredo, efter att precis ha avslutat vår första dag på en arbetsplats för Habitat for Humanity. Hotchkiss-volontärerna hade redan gett sig iväg för att njuta av Texas BBQ och lämnade mig kvar med collegebarnen för att städa upp. Inte förrän vi strandade insåg vi att vi var utestängda från skåpbilen. Någon plockade en klädhängare ur soptunnan, räckte den till mig och tog några steg tillbaka. Mer av nöje än optimism gav jag det ett försök. Plötsligt klickade två saker samtidigt. Det ena var låset på dörren. Jag har faktiskt lyckats få fram det. Min uppväxt har bedövat mig till oförutsägbarhet och kaos. Med en familj på sju var mitt hem högljutt, rörigt och fläckigt övervakat. Mina syskon bråkade, hunden skällde, telefonen ringde – allt betydde att mitt hus fungerade normalt.


Min pappa, en pensionerad marinpilot, var borta halva tiden. När han var hemma hade han en föräldrastil ungefär som en övningssergeant. Vid nio års ålder lärde jag mig att rensa brinnande olja från vattenytan. Min pappa ansåg att detta var en kritisk livsfärdighet - du vet, ifall mitt hangarfartyg någonsin skulle bli torpederat. Rensa ett hål! När jag bodde i min familj, blev dagarna sällan som planerat. Lite förbisedd, lite knuffad, lärde jag mig att rulla med verkligheten, förhandla fram en snabb affär och ge det osannolika ett försök. Så tänk om vårt matsalsbord bara har sex stolar för sju personer? Någon lär sig vikten av punktlighet varje kväll. Men mer än punktlighet och en speciell affinitet för musikstolar, har mitt familjeliv lärt mig att trivas i situationer som jag inte har någon makt över.


När jag växte upp kontrollerade jag aldrig mina äldre syskon, men jag lärde mig hur man omintetgjorde deras försök att kontrollera mig. Jag knöt allianser och anpassade dem efter behov. Ibland var jag den fattiga, försvarslösa lillebrodern; ibland var jag den allvetande äldste. Olika saker för olika människor, som situationen krävde. Jag lärde mig att anpassa mig. På den tiden var dessa tekniker bara reaktioner som gjordes för att säkerställa min överlevnad. Men en dag i höst, Dr. Frågan överraskade mig, ungefär som frågan som ställdes till mig i Laredo. Sedan insåg jag att jag visste svaret. Jag visste varför klädhängaren hade överlämnats till mig. När jag växte upp som mellanbarnet i min familj var jag en viktig deltagare i något jag inte styrde, i sällskap med människor jag inte valde.


Du deltar genom att släppa de små sakerna, inte förvänta dig ordning och perfektion och möta det oväntade med självförtroende, optimism och beredskap. Min familjeerfarenhet lärde mig att möta en otrolig värld med självförtroende. Detta har allt vi pratade om tidigare, i Hook Section. Den beskriver en scen — han står bredvid en bil, och han är på väg att bryta sig in, den har en antydan till fara och dramatik — han gör en överträdelse — och så finns det cliffhanger också — hur kommer det att bli, kommer han fångas? Stephen använder ett extremt detaljerat språk för att bygga upp en visuell scen som verkligen får den här upplevelsen till liv.


Vi känner lukten av grillen. Dessa detaljer hjälper oss att avbilda känslorna hos personerna på scenen. Stephen fångar också tonen hos en tonåring i dialogen han har skrivit. Det grundar verket i verkligheten och gör det så lätt att föreställa sig och visualisera i ditt sinne. Stephen visar sin uppfinningsrikedom och fyndighet på två sätt här. För det första på ett praktiskt sätt — hans fyndighet har resulterat i att han låst upp bildörren. På detta lekfulla sätt förändrar han situationen från den smala historien till de bredare djupare aspekterna. Den insikt han har fått av det.


Hans personliga tillväxt. Humorn slappnar av läsaren och för dem faktiskt närmare essäförfattaren samtidigt som den ger detaljer om författarens liv. En annan sak att lägga märke till är att denna typ av humor och fraser hålls till ett minimum i uttalandet och används endast kring ämnen där läsaren kan känna obehag att slappna av. Den måttliga mängden humor hjälper till att hålla prosan meningsfull och seriös snarare än flippad. Stephen avslutar sin uppsats med att reflektera över hur hans liv har förberett honom att hantera framtiden. Stephen kopplar sin tidigare erfarenhet till sin nuvarande mognad genom självkännedom. Alla stora personliga uppsatser innehåller detta nyckelelement. Mognad och medvetenhet om ditt eget beteende är något som alla högskolor önskar hos sina sökande.


De indikerar att en student kommer att kunna anpassa sig till det oberoende som krävs i högskoleklasser, kommer att vara ansvarig för sina egna liv och handlingar. Inget skrift är någonsin perfekt. De flesta författare skulle gärna revidera texter för resten av sitt liv om det fanns en deadline de måste uppfylla. Så, vad skulle du ha gjort annorlunda med den här uppsatsen? Vad skulle du ändra för att ge den den där lilla extra känslan? Dessa blockfraser motverkar detta och dämpar författarens unika röst till bara en bland mängden. Detta kan göra ditt skrivande trött och förutsägbart om det används i stora mängder. Uppsatsen visar hur Stephen är anpassningsbar till situationen och att han inte är rädd för att använda sin uppfinningsrikedom för att anpassa sig till och trivas i svåra situationer.


Detta är ett bra exempel, och mycket väl använt. Stephen gör också flera påståenden senare i sin uppsats som han underbyggde genom exempel. Kom ihåg att göra abstrakta påståenden konkreta, så att läsaren vet exakt vad du menar. An Untitled Tufts University Admission Essay av Bridget Collins. Efter en lång dag i första klass brukade jag somna när motorn spinnade i min mammas Honda Odyssey, trots att det bara var 5 minuters bilresa hem. När jag växte och tog examen i hagelgevärssätet blev det naturligt och roligt att titta ut genom fönstret. När jag såg min värld passera genom det smutsiga glaset skulle jag dagdrömma vad jag kunde göra med den. I grundskolan visste jag redan min karriärväg: jag skulle bli världens kejsare.

No comments:

Post a Comment