Monday, February 28, 2022

Exempel på uppsatsintroduktioner

Exempel på uppsatsintroduktioner



Det här exemplet visar hur du noggrant måste välja den här frågan för att stödja din avhandling:. Uppfinningen av tryckpressen på 1400-talet möjliggjorde mycket mindre begränsad informationscirkulation i Europa, vilket banade vägen för reformationen. Denna övergångsmening kopplar effektivt den inledande berättelsen till huvudpoängen i uppsatsen, hennes avhandling: "Riktig pengahantering idag innebär att känna till räntor, balansera checkhäften, betala skatter, exempel på uppsatsintroduktioner, uppskattar min lön och budgeterar för att klara mig från månad till månad. Utöver ditt examensarbete kan din introduktion ofta innehålla en "vägkarta" som förklarar hur du kommer att försvara din avhandling. När jag var barn använde jag exempel på uppsatsintroduktioner att köra ett lemonadställ. UCSP-kravet kan frångås om du tidigare har tagit en examen från en regionalt ackrediterad institution.





Bra rapportintroduktioner



Varje uppsats eller uppgift du skriver måste börja med en introduktion, exempel på uppsatsintroduktioner. Det kan vara bra att tänka på inledningen som exempel på uppsatsintroduktioner omvänd pyramid. I en sådan pyramid börjar du med att presentera en bred introduktion till ämnet och avslutar med att göra en mer fokuserad poäng om det ämnet i ditt examensarbete. Inledningen har tre väsentliga delar, som var och en tjänar ett visst syfte. Den första delen är "uppmärksamhetsfångaren. Du vill också göra det på ett sätt som är fräscht och originellt. Till exempel, även om det kan vara frestande att börja din uppsats med en ordboksdefinition, är den här tekniken inaktuell eftersom den har använts för mycket.


Istället kan du prova någon av följande tekniker:, exempel på uppsatsintroduktioner. Erbjud en överraskande statistik som förmedlar något om problemet som ska tas upp i tidningen. Använd retoriska frågor som placerar dina läsare i en annan situation för att få dem att tänka på ditt ämne på ett nytt sätt. Om du har en personlig koppling till ämnet kan du använda en anekdot eller berättelse för att få dina läsare känslomässigt involverade. Om du till exempel skulle skriva ett papper om rattfyllerister kan du börja med en fängslande berättelse om någon vars liv för alltid förändrats av en rattenförare: "Vid arton år hade Michelle en livstid av löfte framför sig.


När hon gick på college på ett banstipendium fick hon bra betyg och fick många vänner. Så en natt förändrades hennes liv för alltid...", exempel på uppsatsintroduktioner. Från denna uppmärksammade öppnare skulle du behöva gå vidare till nästa del av introduktionen, där du erbjuder lite relevant bakgrund om det specifika syftet med uppsatsen. Det här avsnittet hjälper läsaren att se varför du fokuserar på detta ämne och gör övergången till huvudpunkten i din uppsats. Av denna anledning kallas detta ibland för "övergångsdelen" av inledningen. I exemplet ovan kan anekdoten om Michelle fånga läsarens uppmärksamhet, exempel på uppsatsintroduktioner, men uppsatsen handlar egentligen inte om Michelle. Uppmärksamheten exempel på uppsatsintroduktioner kan få läsaren att tänka på hur rattfylleri kan förstöra människors liv, men det introducerar inte frågan om behovet av strängare straff för rattfylleri eller vad tidningens verkliga fokus kan vara, exempel på uppsatsintroduktioner.


Därför måste du överbrygga exempel på uppsatsintroduktioner mellan din uppmärksamhetsfångare och din avhandling med någon övergångsdiskussion. I den här delen av din introduktion begränsar du ditt fokus på ämnet och förklarar varför uppmärksamhetsfångaren är relevant för det specifika område du kommer att diskutera. Du bör introducera ditt specifika ämne och tillhandahålla all nödvändig bakgrundsinformation som läsaren skulle behöva för att förstå problemet som du presenterar i tidningen, exempel på uppsatsintroduktioner. Du kan också definiera nyckeltermer som läsaren kanske inte känner till. Om vi ​​fortsätter med exemplet ovan kan vi gå från berättelsen om Michelle till en kort diskussion om omfattningen av exempel på uppsatsintroduktioner av rattfyllerister.


Vi kan till exempel säga: "Michelles berättelse är inte isolerad. Varje år går XX antal liv förlorade på grund av rattfylleriolyckor. Detta förflyttar effektivt läsaren från berättelsen om Michelle till ditt verkliga ämne, vilket kan vara behovet av strängare straff för alkohol och körning. Slutligen måste inledningen avslutas med en tydlig redogörelse för den övergripande poängen du vill göra exempel på uppsatsintroduktioner pappret. Detta kallas ditt "avhandlingsuttalande. I det här scenariot skulle din avhandling vara poängen du försöker göra om rattfylleri. Du kanske argumenterar för bättre efterlevnad av befintliga lagar, exempel på uppsatsintroduktioner, införa strängare straff, eller finansiering för utbildning om rattfylleri.


Hur det än är så skulle din avhandling tydligt ange huvudpoängen som din uppsats försöker få fram. Här är ett exempel: "Ryktningslagar måste inkludera strängare straff för dem som döms för att ha drickit under påverkan av alkohol, exempel på uppsatsintroduktioner. Utöver ditt examensarbete kan din introduktion ofta innehålla en "vägkarta" som förklarar hur du kommer att försvara din avhandling. Detta ger läsaren en allmän känsla för hur du kommer att organisera de olika punkterna som följer under uppsatsen. Ibland är "kartan" inkorporerad direkt i avhandlingens uttalande, och ibland är det en separat mening. Nedan är ett exempel på en avhandling med en "karta.


De tjänar också till att sätta upp tidningens arrangemang eftersom de talar om i vilken ordning du kommer att presentera dessa ämnen. En sista anmärkning: När du skapar en introduktion, se till att inledningen tydligt återspeglar målet eller syftet med uppgiften och att avhandlingen inte bara presenterar det ämne som ska diskuteras utan också anger en tydlig ståndpunkt om det ämnet som du kommer att stödja och utveckla genom hela pappret, exempel på uppsatsintroduktioner. I kortare artiklar är inledningen vanligtvis bara ett eller två stycken, men det kan vara flera stycken i en längre tidning. Även om inledningen för korta uppsatser vanligtvis bara är ett stycke, kan längre argument eller forskningsartiklar kräva en mer omfattande introduktion.


Det första stycket kan bestå av bara uppmärksamhetsfångaren och en berättelse om problemet. Sedan kanske du har ett eller flera stycken som ger bakgrund om uppsatsens huvudämnen och presenterar det övergripande argumentet, som avslutar med ditt avhandlingsuttalande. Nedan är ett exempel på en introduktion som är mindre effektiv eftersom den inte tillämpar principerna som diskuterats ovan. Alla använder matematik under hela sitt liv. Vissa människor använder matematik på jobbet som vuxna, och andra använde matematik när de var barn. Ämnet jag har valt att skriva om för denna uppsats är hur jag använder matematik i mitt liv både som barn och vuxen.


Jag använder matematik för att balansera mitt checkhäfte och för att budgetera mina månatliga utgifter som vuxen. När jag var barn använde jag matematik för att springa en exempel på uppsatsintroduktioner stå. Jag kommer att prata mer om dessa saker i min tidning. I inledningen ovan tjänar den inledande raden inte till att fånga läsarens uppmärksamhet. Istället är det ett uttalande om ett uppenbart och vardagligt faktum. Den andra meningen är inte heller särskilt specifik. En mer effektiv uppmärksamhetsfångare kan peka ut ett specifikt, och kanske överraskande, exempel när vuxna använder matematik i sina dagliga liv, för att visa läsaren varför detta är ett så viktigt ämne att tänka på, exempel på uppsatsintroduktioner. Därefter "meddelar" författaren sitt ämne genom att säga: "Ämnet jag har valt att skriva om..." Även om det är nödvändigt att introducera ditt specifika ämne, vill du undvika att göra allmänna meddelanden som refererar till din uppgift.


Denna teknik är inte så sofistikerad och kan distrahera läsaren från ditt större syfte med att skriva uppsatsen. Istället kan du försöka få läsaren att se varför detta är ett så viktigt ämne att diskutera. Slutligen, denna exempelintroduktion exempel på uppsatsintroduktioner saknar ett tydligt avhandlingsuttalande. Författaren avslutar med ett vagt uttalande: "Jag kommer att prata mer om dessa saker i min tidning. Det fungerar dock ännu inte som ett avhandlingsutlåtande eftersom det inte kan argumentera eller påstå om dessa ämnen, exempel på uppsatsintroduktioner.


Ett avhandlingsuttalande för denna uppsats skulle tydligt tala om för läsaren vilka "saker" exempel på uppsatsintroduktioner kommer att diskutera och vad du kommer att göra om dem. Låt oss nu titta på hur ovanstående principer exempel på uppsatsintroduktioner integreras mer effektivt i en introduktion. Mina tidigaste minnen av att tjäna och spendera pengar är när jag var tio år när jag sålde Dixie-koppar med för söt lemonad och påsar med salta popcorn till grannskapets barn. Från den tidiga åldern lärde jag mig vikten av pengahantering och exempel på uppsatsintroduktioner Kompetens exempel på uppsatsintroduktioner. Jag lärde mig att det fanns fyra fjärdedelar i en dollar, och om jag köpte en icke-matvara—som exempel på uppsatsintroduktioner handfull ballonger – som jag skulle behöva komma på sex cent för varje dollar jag spenderade.


Jag visste också att Kool-Aid-paket kostade 25 cent vardera eller att jag kunde spara pengar och få fem av dem för en dollar. Men idag innebär pengahantering att veta mer än vilka kombinationer av godis i cent, fem cent och en öre jag kan få för en dollar, exempel på uppsatsintroduktioner. Korrekt penninghantering idag innebär att känna till räntorna, exempel på uppsatsintroduktioner, balansera checkhäften, betala skatt, uppskatta min lön och budgetera för att få pengarna att gå ihop från månad till månad. Författaren följer denna "uppmärksamhetsfångare" med specifika exempel på att tjäna och spendera pengar.


Jämför hur de specifika detaljerna i det andra exemplet målar en bättre bild för läsaren om vad författaren lärde sig om pengar som barn, snarare än detta allmänna uttalande: "Som barn använde jag matematik för att köra ett lemonadställ. Lägg också märke till hur läsaren gör övergången från barndomens lärdomar till det verkliga fokuset i hennes tidning i denna mening: "I dag innebär pengahantering dock att veta ... Denna övergångsmening kopplar effektivt öppningsberättelsen till huvudpoängen i uppsatsen, hennes avhandling: "Riktig penninghantering idag innebär att känna till räntor, balansera checkhäften, betala skatt, uppskatta min lönecheck och budgetera för att få pengarna att gå ihop från månad till månad. månad, exempel på uppsatsintroduktioner.


Introduktionsstycken—Skriv lite i din introduktion. Inledningsstycken—Sju strategier. Introduktion Plus Examensarbete – Hur man kombinerar. Rabatten för federala anställda och deras makar och berättigade anhöriga kommer att tillämpas på utomstatliga undervisning och specialitetsprogram. Det gäller inte forskarutbildningar. Denna rabatt kan inte kombineras med Completion Scholarship för Maryland Community College-studenter eller Pennsylvania Completion Scholarship. Grundutbildning och standardutbildning för studenter som uppfyller kriterierna för uppehållstillstånd i Maryland kommer att vara tillämplig i staten. Undervisning för aktiv militär ; medlemmar av Selected Reserves, National Guard och Commissioned Corps of the U.


Public Health Service och National Oceanic and Atmospheric Administration; och makar och anhöriga till dessa studentgrupper kommer att vara den tillämpliga militären eller specialiteten exempel på uppsatsintroduktioner. Se viktig information om utbildningsskulden, inkomster, exempel på uppsatsintroduktioner, och slutförandet av studenter som är inskrivna i certifikatprogram. Alla studenter är skyldiga att betala undervisning för alla kurser där de är inskrivna. Studieavgifter är föremål för godkännande av University System of Maryland Board of Regents. De kan komma att ändras, eller andra avgifter kan inkluderas, som ett resultat av styrelsens beslut.


Utan hinder av någon annan bestämmelse i detta eller någon exempel på uppsatsintroduktioner universitetspublikation, förbehåller sig universitetet rätten att göra ändringar i undervisning, avgifter och andra avgifter när som helst sådana ändringar anses nödvändiga av universitetet och USM Board of Regents. Styrelsen har bemyndigat universitetet att ta betalt exempel på uppsatsintroduktioner studentens förfallna konto för alla inkassokostnader som universitetet ådragit sig, exempel på uppsatsintroduktioner. Begäran om tjänster till exempel, utskrifter, diplom, registrering kommer att nekas tills alla skulder exempel på uppsatsintroduktioner betalas.


Se policyn för studentklassificering för antagnings- och undervisningsändamål för specifik information om uppehållskrav. Ekonomiskt stöd och eftergift av undervisning för anställda vid University System of Maryland kan inte tillämpas på icke-kreditkurser. Golden ID-förmåner får inte tillämpas på avgifter, icke-kreditkurser, specialitetsprogram för grund- eller forskarutbildning eller doktorandprogram. Vanliga undervisningsavgifter gäller för kooperativ utbildning, kursutmaningsprov och EXCEL GI Bill är ett registrerat varumärke som tillhör U. Institutionen för veteranärenden. Mer information om utbildningsförmåner som erbjuds av VA finns på U.S. regeringens GI Bill-webbplats. SAT ® är ett varumärke registrerat av College Board, som exempel på uppsatsintroduktioner inte ansluten till, och stöder inte, UMGC.


UCSP-kravet kan frångås om du tidigare har tagit en examen från en regionalt ackrediterad institution. För mer information, kontakta din akademiska rådgivare.





uppsats om kärnenergi



Den ger en omfattande historia av tron ​​och ger sedan bevis på att denna vidskepelse inte har någon plats i dagens moderna samhälle. Det här exemplet på en bra uppsatsintroduktion drar in oss direkt. Detta beror på att avsnitt ett ger ett intressant fakta om kung Charles I. Vad är historien där, och vilken otur upplevde han efter att hans katt gick bort? Sedan ger avsnitt två oss allmän information om den aktuella statusen för svarta katter. Vi förstår uppsatsens sammanhang och varför ämnet är kontroversiellt. Avsnitt tre ger oss sedan en färdplan som leder oss genom huvudargumenten. Slutligen, avsnitt fyra ger oss uppsatsens avhandling: "svarta katter ger ofta vad som verkar vara "lycka till" och förtjänar ett nytt rykte. Känner mig fortfarande osäker på hur man skriver en uppsatsintroduktion?


Här är ett annat exempel som använder uppsatsintroduktionsstrukturen som vi diskuterade tidigare. Sedan dess har deras berömda berättelse avslöjats av forskare och familjen själva Smith, forskare, forskare och teoretiker har argumenterat för om spöken bara är fantasifoster eller riktiga saker som går i höjden i natten. När man överväger denna fråga har många forskare sagt att spöken faktiskt kan existera. Toppmoderna verktyg och koncept kan nu avslöja mer om spöken än vi någonsin känt Kane. Detta exempel på en bra uppsatsintroduktion använder en något annan strategi än de andra. För att fånga läsaren börjar den med en intressant anekdot relaterad till ämnet. Det drar oss in och får oss att undra vad som egentligen hände med Lutzs.


Sedan ger avsnitt två oss lite bakgrundsinformation om ämnet för att hjälpa oss förstå. Många tror att spöken inte är verkliga, men vissa forskare tror att de är det. Detta flyter omedelbart in i avsnitt tre, som kartlägger en kurs genom de viktigaste argumenten som uppsatsen kommer att göra. Slutligen avslutas det med uppsatsens tes: det finns definitiva bevis på att spöken finns i kvantriket. Allt fungerar eftersom författaren använde delarna av en uppsatsinledning väl. För uppmärksammade introduktioner krävs en förståelse för uppsatsintroduktionsstruktur och hur man skriver en uppsatsintroduktion.


Våra uppsatsintroduktionsexempel som visar delarna av en uppsatsintroduktion hjälper dig att skapa det första stycket du behöver för att starta din skrivresa på rätt fot. Om du vill ha mer personlig uppmärksamhet på din uppsats, överväg att skicka den för uppsatsredigering av Scribendi. Vi kan hjälpa dig att se till att din uppsats börjar starkt. Scribendis interna redaktörer arbetar med skribenter från hela världen för att fullända sitt skrivande. De vet att inget skriv är komplett utan en professionell redigering, och de älskar att se ett bra skrift förvandlas till ett fantastiskt. Scribendis interna redaktörer är oöverträffade när det gäller både erfarenhet och utbildning, de har tillsammans redigerat miljontals ord och erhållit många grader.


De älskar att konsumera koffeinhaltiga drycker, läsa böcker i olika genrer och koppla av i tysta, svagt upplysta utrymmen. Engelska är inte mitt modersmål. Jag behöver engelsk redigering och korrekturläsning så att jag låter som en modersmålstalare. Jag behöver få min tidskriftsartikel, avhandling eller terminsuppsats redigerad och korrekturläst, eller så behöver jag hjälp med en antagningsuppsats eller ett förslag. Jag har en roman, manuskript, pjäs eller e-bok. Jag behöver redigering, kopieringsredigering, korrekturläsning, kritik av mitt arbete eller ett frågepaket. Jag behöver redigering och korrekturläsning av mina vitböcker, rapporter, manualer, pressmeddelanden, marknadsföringsmaterial och andra affärsdokument.


Jag behöver få min uppsats, projekt, inlämning eller terminsuppsats redigerad och korrekturläst. Jag vill låta professionell och bli anställd. Jag har ett CV, brev, e-post eller personligt dokument som jag måste ha redigerat och korrekturläst. Växla navigering. Akademiker Författare ESL Students Business Personal. Academy Hem Podcaster Artiklar Infographics Videor. Infographics Videor Podcasts Artiklar. Exempel på uppsatsintroduktion. Komma igång. Om författaren Scribendis interna redaktörer arbetar med författare från hela världen för att fullända sitt skrivande. Har du läst? Forskningsfrågor och mål Studiens huvudsakliga avsikt är att utveckla en förståelse för begreppen Human Resources Management i allmänhet och hur de etablerade teorierna och principerna tillämpas på en viss organisation.


Under studien kommer en ansträngning att göras för att observera det allmänna som arbetar på Primark-butiken i Manchester för att söka svar på följande huvudmål. Att analysera konkurrens- och HR-scenariot inom detaljhandeln i allmänhet. Hur Primark har kunnat motivera sin personal med tanke på krympande vinstmarginaler inom detaljhandeln. En förutsättning för en anständig arbetskultur handlar om att respektera individer och att behandla alla, kunder och kollegor, med värdighet. Hur Primark har kunnat anta en balanserande strategi för att motivera personalen. Konceptuell ramforskningsvision: Att genomföra en forskning innebär att man måste vara medveten om ämnet och kunna tillämpa den kunskap som erhållits i praktisk arbetsmiljö.


Denna forskning genomförs också med visionen att den hjälper till att skapa en effektiv och effektiv HR-proffs som har en grundlig förståelse för hur anställda kan motiveras att ge optimala prestationer. Mission Att komma ut med en kvalitetsforskning i ämnet och få en känsla av konkurrensmiljön inom detaljhandeln, lära känna Primarks HR-policyer i synnerhet och hur dess anställda tycker om de policyer som antas av företaget för att tillfredsställa deras olika typer av behov. Denna forskningsstudie strävar också efter att testa relevansen av olika motivationstekniker i samband med Primark och detaljhandeln i Storbritannien och Irland.


Syfte Vårt syfte är att ta reda på hur företag går mot plattare organisationsstrukturer för att skapa en mer affärsmässig och arbetsvänlig arbetsmiljö. Forskningen kommer också att försöka förstå om och hur effektiv HR-policy kan hjälpa till att få konkurrensfördelar för organisationen, vilket resulterar i förbättrad prestation med hjälp av ett tillfredsställt humankapital. Systemet verkar uppenbarligen utifrån antagandet att en organisation kommer att kunna betjäna alltmer olika kunder, möta allt mer komplexa affärs- och ledningsproblem genom att aktivt motivera och leda sin personalstyrka.


Effektiva HR-policyer innebär också att företag kan respektera behoven hos en mångkulturell och mångsidig arbetsstyrka för att betjäna de lika olika segmenten av kunder och denna forskning är ett försök att studera hur företagen har kunnat säkerställa kvaliteten på individuella tjänster som det ger till de enskilda kunderna i ett större landskap. Denna studie är därför mer en forskningsstudie med hjälp av fallstudien av Primark, där vi söker svaren på undersökningsfrågor om implementering av olika motivationsstrategier i organisationsmiljön. Uppsatsen "Introduktion" skrevs av en riktig student och lämnades frivilligt till denna databas.


Du kan använda detta arbete som ett exempel för att få inspiration eller starta researchen för ditt eget skrivande. Du får inte använda någon del av detta exempel utan att citera det ordentligt först. Om du är författaren till detta dokument och inte vill att det ska användas på EduPony, kontakta oss för att ta bort det. Om du har några förslag på hur du kan förbättra Introduktion, tveka inte att kontakta oss. Vi vill veta mer: [email protected]. Uppsats, 3 sidor ord. Ladda ner PDF DOCX. Ämne: Andra. Spara i biblioteket har lagts till Spara i biblioteket. Radera från biblioteket.

No comments:

Post a Comment