Wednesday, February 2, 2022

Litterär analysuppsats om lotteriet

Litterär analysuppsats om lotteriet



Detta var ett historiskt exempel på att otvivelaktigt följa myndigheten. Denna analytiska uppsats om "Lotteriet" skrevs och skickades in av din studiekamrat. Det finns en annan kritisk aspekt av familjetema. Hennes död är så korkad och onödig som många traditioner och seder folk gärna följer och tror på. Det betyder att följare gör [





Introduktion



Papperstyper. Du är fri att använda den som inspiration eller källa för ditt eget arbete. Denna erfarenhet är att vara både en individ och en medlem av det kollektiva samhället. Jackson använder ironi genom hela berättelsen för att förmedla budskapet att social konformitet som tas till en extrem är ett mycket farligt hot mot mänskligheten. Även om många läsare lätt kommer att se att Jackson har kombinerat delar av det moderna livet med primitiva idéer och metoder, sådan stening, är förmodligen färre läsare medvetna om hur ironin används av Jackson för att antyda den djupare konflikten mellan individualism och konformitet. Till exempel vädjar Tessie Hutchinson, som blir offer för steningen, om rättvisa från stadsborna.


Med andra ord, hon försöker vädja till deras känsla för rättvisa och mänsklighet. Istället för att svara stenar stadsborna Tessie Hutchinson till döds eftersom de har ersatt blind lydnad till ritualer och lagar med en känsla av rättvisa och empati. detta är ironiskt i det att stadsborna försöker följa lagar och sedvänjor för att bevara sin kultur och ideal, men de hindrar faktiskt sann lag och meningsfull kultur från att hända. Sättet som denna känsla av ironi ansluter till berättelsens huvudtema är att den visar hur blind lydnad mot folkmassan ofta är en väg till orättvisa och tragedi. Därför är det viktigt att individualismen finns som motvikt för social påverkan. Ett annat sätt som Jackson använder ironi för att utvidga sitt tema om individualitet är genom att koppla en vidskeplig ritual till ett till synes modernt samhälle.


De följer helt enkelt en sed för sitt eget syfte och de gör det samtidigt som de är uppenbart okunniga till och med om ursprunget eller syftet med deras mordiska ritual. Noggranna läsare kommer att notera att kombinationen av mord och den vackra dagen är avsedd att visa att människorna i staden är omedvetna om naturen. Denna vision stöds generellt genom att jämföra människans natur med djurens natur. Jackson vänder ironiskt på detta och antyder att naturen faktiskt utmärker sig genom individualitet och födelse, snarare än konformitet och död. Beskrivning av årstid och väder litterär analysuppsats om lotteriet en form av symbolik för att uttrycka denna ironi med vårvädret som indikerar födelse och den soliga dagen som symboliserar optimism och bekräftelse.


Den symboliska kopplingen erbjuds nästan självklart av Jackson i ordning litterär analysuppsats om lotteriet visa däremot hur ytliga och blinda byborna faktiskt har blivit. Inte en enda person i byn kan invända mot det rituella mordet på den unga flickan. Detta beror inte på verklig maktlöshet för folkets räkning; det beror helt klart på deras okunnighet och blinda lydnad mot överensstämmelse. När varje person undertrycker sina individuella känslor alla slumpen litterär analysuppsats om lotteriet politisk invändning eller uppror dör. När detta händer kan trasiga sociala system, även de som är grymma och dehumaniserande, fortsätta trots att deras fortsättning inte ger samhället något av meriter.


I själva verket är denna sistnämnda egenskap: oförmågan att ifrågasätta traditionen om status quo den mest ironiska konstruktionen i berättelsen. Genom att visa att folket i byn samtidigt har glömt hur eller varför lotteriet började i första hand men ändå försvara sin ritual som det viktigaste i samhället, når Jackson sin högsta nivå av ironi i berättelsen. Detta visar att juridik bara är viktig för konformister i sig; det behöver inte tjäna något rättvisa eller socialt syfte. naturligtvis är denna ironi ännu mer brutal och djupare uttalad genom att den resulterar i ett kollektivt mord på ett oskyldigt barn. Faktum är att berättelsen är en varning för de extrema farorna som följer med social konformitet. Det var nödvändigt eftersom faran med blind konformitet är att den förstör allt viktigt och meningsfullt med att vara människa, och offrar det för en meningslös lydnad mot tradition och lag.


Jackson, Shirley. Lotteriet. Klassiska shorts. Com; åtkomst, Avatar och miljön, Exempel på filmgranskning. Militärens roll i att ta itu med terrorism, exempel på forskningsdokument. Behöver en professionellt skriven anpassad uppsats? Just nu kan du få en professionellt skriven uppsats i vilken disciplin som helst med en, litterär analysuppsats om lotteriet. Vi skickar nu en länk till dig för att ladda ner din e-bok, kontrollera din e-post. Tack! Du kan få aviseringarna nu. Det är ett nöje att hålla kontakten! Visa allt. Papperstyper Filmrecension Uppsats Antagning Uppsats Kommenterad Bibliografi Ansökan Uppsats Artikel Kritik Artikel Recension Artikel Skriva Bedömning Bokrecension Affärsplan Affärsförslag Capstone Projekt Fallstudie Kursuppgifter Följebrev Kreativ uppsats Avhandling Avhandling - Abstrakt avhandling - Slutsats Avhandling - Diskussion Avhandling - Hypotes Avhandling - Avhandling - Litteraturavhandling - Metodavhandling - Resultat GCSE-kurser Anslagsförslag Intervju Labrapport Marknadsplan Flervalsfrågesport Frågesport Personligt uttalande Dikt Power Point-presentation Power Point-presentation med talaranteckningar Frågeformulär Reaktionspapper Forskningsuppsats Forskningsförslag Tal SWOT-analys Termuppsats Uppsats Uppsats Online-quiz CV Översikt Litteratur Recension Film Analys Statistik Problem Matematisk Problem Artikel.


Få en gratis e-bok! Sidor: 3 Ord: Uppsats. Denna uppsats skrevs av en av våra professionella skribenter. Behöver en skräddarsydd uppsats skriven för dig? HYRA EN SKRIFTARE! Verk som citeras Jackson, Shirley. Fast med din uppsats? Kontakta en av våra experter för omedelbar hjälp! Messenger livechatt. Etiketter: English High School MLA. Avatar och miljön, Filmrecension Exempel Filmrecension, litterär analysuppsats om lotteriet. Militärens roll i att ta itu med terrorism, Exempel på forskningsdokument Forskningsdokument. Få hjälp med att skriva uppsatser direkt! Det är en gratis och förpliktande förfrågan! Din email. Beskriv och ge exempel på forskningsfrågor för vilka litterär analysuppsats om lotteriet giltighet är en primär fråga.


Beskriv och ge [ Sidor: 5 Ord: Uppsats. Se hela provet, litterär analysuppsats om lotteriet. Det betyder att följare gör [ Sidor: 2 Ord: Uppsats. Typer av makt, essäexempel Videorna lärde mig att det inte bara finns en typ av makt utan fem typer av makt som är referensmakt, belöningsmakt, legitim [ Criminal Justice: Juveniles, Essäexempel Ungdomar behandlas annorlunda jämfört med vuxna brottslingar. Detta beror på att de flesta ungdomar engagerar sig i små fall och inte är helt mogna vad gäller [ Management Vecka 1 Uppgift 3, Uppsatsexempel Vi skulle vilja äga ett Bed and Breakfast i bergslandet utanför Austin, litterär analysuppsats om lotteriet, med utsikt över den vackra Austinsjön.


Det skulle vara en [ Samples, Power Analysis, and Design Sensitivity Samples, Power Analysis, and Design Sensitivity, Essäexempel Jämför och kontrastera intern och extern validitet. Visa alla. Hur man skriver den bästa uppsatsen någonsin!





pro dödsstraff uppsats



Detta drar tillbaka alla handlingar av uppror mot lotteriet, och allt fortsätter som vanligt. Även om hon verkar lycklig innan hon drar från sina medkvinnor för att möta sitt öde, men Mrs. Hutchison är hon framhävd för att vara glad att lämna för att se hur hennes medmänniskor blir illa behandlade Hyman Detta avslöjar hur förtryckande normer och kulturer ser hopp om liberalisering från sådana förtryckande kulturer. Särskilt döden av Mrs. Hutchison markerar kontinuiteten i mänsklighetens onda natur för evigt, trots att deras ansiktsutseende verkar vänligt. Generellt sett speglar utspelningen av novellen hur människor misshandlar varandra, förmodligen i överensstämmelse med kulturella övertygelser och praxis.


Eftersom lotteriet som presenteras i den här novellen verkar undergräva den mänskliga naturen, verkar människor tolerera sådana ondska med mindre hänsyn till deras negativa effekter. Hutchison, dör vilket antyder den oändliga naturen hos människans onda natur och ondska. Generellt sett speglar novellen de samhälleliga missförhållanden som mänskligheten begått mot varandra, som om de vore vanliga händelser. Hyman, Stanley. New Jersey: Bantam Publishing Co. Marshall, Garry. New York: Lori Voth Publishers, behöver ett anpassat analytiskt essäprov skrivet från grunden av professionellt specifikt för dig? certifierade skribenter online. Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse.


Om du fortsätter kommer vi att anta att du godkänner vår policy för cookies. Läs mer. Denna analytiska uppsats om "Lotteriet" skrevs och skickades in av din studiekamrat. Du är fri att använda den för forskning och referensändamål för att skriva din egen uppsats; du måste dock citera det i enlighet med detta. Begäran om borttagning. Om du är upphovsrättsinnehavaren till denna tidning och inte längre vill ha ditt arbete publicerat på IvyPanda. De mest framträdande karaktärerna i The Lottery är Tessie Hutchinson, Bill Hutchinson, Mr. Det är inte bara symbolen för något förutsägbart eller oundvikligt; det är också möjligt att känna igen idén om treenigheten som vanligtvis har vissa religiösa rötter.


Själva lotteriet symboliserar all grymhet, våld och död som finns i världen och inte kan undvikas av vanliga människor. Hennes offrade mord får inte stöd av författaren lika väl som i en del av litteraturkritiken. Hennes död är så korkad och onödig som många traditioner och seder folk gärna följer och tror på. Det väcker förvirring och frågor. Även om den stora majoriteten av människorna i berättelsen inte kan förstå nödvändigheten av detta lotteri, kan de inte heller förstå hur eländig och feg deras tro kan vara. Mänsklig svaghet är det faktum att människor inte kan förstå att de offrar sin nutid och sina liv för att ha en chans till någon framtid.


Jackson gråter dock hur orättvist allt detta är genom ord och känslor från Mrs. Sammanfattningsvis är Lotteriet en fängslande och symbolisk berättelse om liv och krav som måste uppfyllas av alla människor i ett visst samhälle. Bland de olika aspekter som beskrivs i berättelsen verkar oviljan hos många människor att förkasta grymma traditioner och stoppa våldet vara den mest kraftfulla. Murphy, Bernice. Shirley Jackson: Essays on the Literary Legacy. Jefferson: McFarland, behöver ett skräddarsytt uppsatsprov skrivet från grunden av en professionell specifikt för dig? I själva verket är denna sistnämnda egenskap: oförmågan att ifrågasätta traditionen om status quo den mest ironiska konstruktionen i berättelsen.


Genom att visa att folket i byn samtidigt har glömt hur eller varför lotteriet började i första hand men ändå försvara sin ritual som det viktigaste i samhället, når Jackson sin högsta nivå av ironi i berättelsen. Detta visar att juridik bara är viktig för konformister i sig; det behöver inte tjäna något rättvisa eller socialt syfte. naturligtvis är denna ironi ännu mer brutal och djupare uttalad genom att den resulterar i ett kollektivt mord på ett oskyldigt barn. Faktum är att berättelsen är en varning för de extrema farorna som följer med social konformitet. Det var nödvändigt eftersom faran med blind konformitet är att den förstör allt viktigt och meningsfullt med att vara människa, och offrar det för en meningslös lydnad mot tradition och lag.


Jackson, Shirley. Lotteriet. Klassiska shorts. Com; åtkomst, Avatar och miljön, Exempel på filmgranskning. Militärens roll i att ta itu med terrorism, exempel på forskningsdokument. Behöver en professionellt skriven anpassad uppsats? Just nu kan du få en professionellt skriven uppsats i vilken disciplin som helst med en. Vi skickar nu en länk till dig för att ladda ner din e-bok, kontrollera din e-post. Tack! Du kan få aviseringarna nu. Det är ett nöje att hålla kontakten! Visa allt. Papperstyper Filmrecension Uppsats Antagning Uppsats Kommenterad Bibliografi Ansökan Uppsats Artikel Kritik Artikel Recension Artikel Skriva Bedömning Bokrecension Affärsplan Affärsförslag Capstone Projekt Fallstudie Kursuppgifter Följebrev Kreativ uppsats Avhandling Avhandling - Abstrakt avhandling - Slutsats Avhandling - Diskussion Avhandling - Hypotes Avhandling - Avhandling - Litteraturavhandling - Metodavhandling - Resultat GCSE-kurser Anslagsförslag Intervju Labrapport Marknadsplan Flervalsfrågesport Frågesport Personligt uttalande Dikt Power Point-presentation Power Point-presentation med talaranteckningar Frågeformulär Reaktionspapper Forskningsuppsats Forskningsförslag Tal SWOT-analys Termuppsats Uppsats Uppsats Online-quiz CV Översikt Litteratur Recension Film Analys Statistik Problem Matematisk Problem Artikel.


Få en gratis e-bok! Sidor: 3 Ord: Uppsats. Denna uppsats skrevs av en av våra professionella skribenter.

No comments:

Post a Comment