Thursday, March 24, 2022

Hur man skriver en slutsats i en uppsats

Hur man skriver en slutsats i en uppsats



Det är här du upprepar ditt examensarbete. Vad vill du lämna dina läsare med? Efter introduktionen måste din uppsats flyttas in i din uppsats. Parafrasera uppsatsinledningen för att få en hel cirkel till läsarna. Förslag i realtid, var du än skriver. Jag tror att våra läsare skulle ha nytta av det!





Postnavigering



Den här artikeln har godkänts av en Indeed Career Coach. Slutsatser anses ofta vara den svåraste delen av en uppsats att skriva. Men de är också en av de viktigaste aspekterna av ett papper eftersom de ger klarhet och insikt i ämnet. I den här artikeln kommer vi att förklara när och hur man skriver en slutsats, lista de olika typerna av slutsatser, detaljera vad som ska inkluderas och vad som ska undvikas, ge en översikt som du kan använda i din nästa uppsats och ge några exempel på både effektiva och ineffektiva slutsatser. Relaterat: Guide till att skicka in ett skrivprov.


Slutsatser bör användas varje gång du skriver en uppsats, rapport eller artikel som föreslår eller utforskar en idé, fråga eller händelse. Denna idé kallas ett avhandlingsuttalande och det ger strukturen och motivationen för hela verket. Med andra ord, det svarar på "varför. En effektiv slutsats skapas genom att följa dessa steg:. Återberätta avhandlingen: En effektiv slutsats för läsaren tillbaka till huvudpunkten och påminner läsaren om syftet med uppsatsen. Undvik dock att upprepa avhandlingen ordagrant. Omformulera ditt argument något samtidigt som du behåller den primära poängen.


Upprepa dina stödpunkter: Bortsett från att upprepa din avhandling, bör du också upprepa punkterna som du gjorde för att stödja den genom hela uppsatsen. Men istället för att bara upprepa tidningens argument, sammanfatta idéerna. Gör en koppling mellan dina inledande och avslutande uttalanden: Det är ofta effektivt att återvända till inledningens teman, vilket ger läsaren en stark känsla av hur man skriver en slutsats i en uppsats. Du kan åstadkomma detta genom att använda liknande koncept, återgå till ett originalscenario eller genom att inkludera samma bilder.


Ge lite insikt: Din slutsats bör ge läsaren en lösning, en insikt, frågor för vidare studier eller en uppmaning till handling. Vad är innebörden av ditt argument? Varför skulle någon bry sig? Du vill svara på den här typen av frågor här och ge publiken något att tänka på. Relaterat: Hur man formaterar ett följebrev med tips och exempel. Även om olika källor citerar olika typer av slutsatser, fyller de alla en av dessa tre primära funktioner:. Sammanfattning: Denna stil används ofta när man skriver om tekniska ämnen med en mer klinisk ton, till exempel enkäter, hur man skriver en slutsats i en uppsats, definitioner och rapporter. Eftersom den parafraserar uppsatsens huvudidéer, används den oftast i längre stycken där läsarna behöver en påminnelse om uppsatsens huvudpunkter.


Som sådan bör den undvika reflexiva referenser eller subjektiva idéer som "enligt min åsikt" eller "jag känner". Editorialisering: Editorialisering hur man skriver en slutsats i en uppsats används främst i essäer där det finns ett kontroversiellt ämne, en personlig koppling eller en vädjan för att övertyga läsaren. Denna stil innehåller författarens kommentarer om ämnet och uttrycker ofta deras personliga investering i frågan som diskuteras, hur man skriver en slutsats i en uppsats. Denna typ av slutsatser kommer att använda en anekdot och en konversationston för att uppmärksamma oro, tolkningar, personliga övertygelser, hur man skriver en slutsats i en uppsats, politik eller känslor. Externalisering: Används ofta i essäer som närmar sig en viss fråga som är en del av ett mycket mer komplext ämne, en extern slutsats ger en övergång till ett relaterat men separat ämne som leder läsarna att vidareutveckla diskussionen.


Faktum är att det ofta betraktas som en ny introduktion som helt och hållet inkluderar ytterligare en avhandling, vilket möjliggör utveckling till en annan potentiell uppsats. Här är några saker att undvika när du skriver din slutsats:. Undvik att introducera avhandlingen, nya idéer eller bevis för första gången. Om nya punkter tas upp i din slutsats, ta bort dem och försök att införliva dem i ett av huvudstyckena i hur man skriver en slutsats i en uppsats uppsats. Se till att du använder en ton som överensstämmer med resten av papperet. Att börja avslutningen med fraser som "avslutningsvis", "sammanfattningsvis" eller "avslutningsvis" är något överflödigt och onödigt, så undvik att använda dem.


En slutsats uppgift är att upprepa uppsatsens argument och tes. Med andra ord, det ger en känsla av stängning och antyder att du har uppnått målet med stycket. Här är några viktiga aspekter att ta med i din slutsats för att säkerställa dess effektivitet:. Kommunicera vikten av dina idéer och ämnet. Relaterat: Actionverb för att få ditt CV att sticka ut. Det är här du upprepar ditt examensarbete. Se till att den är omformulerad för att undvika redundans. Parafrasera de viktigaste punkterna och argumenten som du gjorde i hela uppsatsen.


Förklara betydelsen av idéerna och hur de alla hänger ihop. Det är här du kopplar tillbaka till en punkt, bild eller anekdot som gjordes i det inledande stycket. Det är ditt sista ord i ämnet och ger läsaren en känsla av avslutning, hur man skriver en slutsats i en uppsats. Här är ett exempel på ett effektivt slutstycke:. Hur man skriver en slutsats i en uppsats framgår av det faktum att över hur man skriver en slutsats i en uppsats under förra seklet har anställda blivit allt mer utbildade och kompetenta. Dessutom finns det en växande betoning på självständighet, kreativitet och fria tankar, vilket innebär att teammedlemmar inser att de har något värdefullt att bidra med som kan ge ett meningsfullt perspektiv.


Det är på grund av dessa skäl som demokratiskt ledarskap, där input och motstridiga åsikter är välkomna, bör antas i en majoritet av organisationerna. Detta är ett exempel på en ineffektiv slutsats:. Här är några av sätten som denna slutsats saknas:. Detta exempel är för kort. En effektiv slutsats kommer att vara ett helt stycke som beskriver argumentets stödpunkter. Även om två stödpunkter ges, är de vaga. En effektiv slutsats bör ange konkreta detaljer. Att börja en slutsats med en fras som "avslutningsvis" är överflödigt. Hitta jobb. Företagsrecensioner. Hitta löner. Ladda upp ditt CV. Logga in. Karriärguide. Karriärguide Karriärutveckling Hur man skriver en slutsats med tips och exempel Hur man skriver en slutsats med tips och exempel Av Indeeds redaktion 9 juni, Twitter LinkedIn Facebook E-post Kopiera till urklipp.


relaterade artiklar. Guide till betald restid till arbete. Hur man blir en layoutartist. Syftet med en SWOT-analys.





akademisk uppsatsskrivande tjänst



För att stänga diskussionen utan att stänga av den kan du göra ett eller flera av följande:. Till sist, några råd om hur man inte avslutar en uppsats:. Copyright , Pat Bellanca, för Writing Center vid Harvard University. Hoppa till huvudinnehållet. Huvudmeny Utility Menysökning. Harvard College Writing Program HARVARD. Vanliga frågor Boka ett möte Skrivresurser Engelsk grammatik- och språklärare Institutionsskrivande stipendiater Skrivresurser Skrivråd: The Barker Underground-bloggen Möt lärarna! Kontakta oss.


För att skapa en känsla av avslutning kan du göra ett eller flera av följande: Avsluta med att länka det sista stycket till det första, kanske genom att upprepa ett ord eller en fras som du använde i början. Avsluta med en mening som huvudsakligen består av enstaviga ord. Enkelt språk kan hjälpa till att skapa en effekt av diskret dramatik. Avsluta med en mening som är sammansatt eller parallell till strukturen; sådana meningar kan skapa en känsla av balans eller ordning som kan kännas helt rätt i slutet av en komplex diskussion. För att avsluta diskussionen utan att stänga av den, kan du göra ett eller flera av följande: Avsluta med ett citat från eller referens till en primär eller sekundär källa, en som förstärker din huvudpoäng eller sätter den i ett annat perspektiv. Ett citat från till exempel romanen eller dikten du skriver om kan lägga till struktur och specificitet till din diskussion; en kritiker eller forskare kan hjälpa till att bekräfta eller komplicera din sista poäng.


Du kan till exempel avsluta en uppsats om idén om hem i James Joyces novellsamling, Dubliners , med information om Joyces egna komplexa känslor för Dublin, hans hem. Eller så kan du avsluta med en biografs uttalande om Joyces inställning till Dublin, vilket kan belysa hans karaktärers svar på staden. Var bara försiktig, särskilt med att använda sekundärt material: se till att du får det sista ordet. Avsluta med att sätta din diskussion i ett annat, kanske större, sammanhang. Till exempel kan du avsluta en uppsats om 1800-talsjournalistik genom att länka den till ett aktuellt nyhetstidningsprogram som 60 Minutes. Avsluta med att omdefiniera en av nyckeltermerna i ditt argument. Till exempel kan en uppsats om Marx behandling av konflikten mellan lönearbete och kapital börja med Marx påstående att "den kapitalistiska ekonomin är.


ett gigantiskt avhumaniseringsföretag"; uppsatsen kan avslutas med att antyda att marxistisk analys i sig är avhumaniserande eftersom den tolkar allt i ekonomiska – snarare än moraliska eller etiska – termer. Avsluta med att överväga konsekvenserna av ditt argument eller din analys eller diskussion. Alla som är intresserade av att skapa ett bör rikta in sig på ett specifikt jobb, vara ärlig genom att ge relevant information; en professionell ställning bör bibehållas till varje pris närhelst du skapar detta dokument. Slutligen bör ett CV skapas med ett designat följebrev för den specifika typen av jobb som söks.


Cortes, L. Hur man skriver ett CV och får ett jobb. New York: Simon och Schuster. Behöver ett skräddarsytt uppsatsprov skrivet från grunden av en professionell specifikt för dig? certifierade skribenter online. Hur man skriver ett CV. Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Om du fortsätter kommer vi att anta att du godkänner vår policy för cookies. Innehållsförteckning. Inledning Tips om hur man skriver ett CV Hur man vägleder och kritiserar Slutsats Referens. Läs mer. Den här uppsatsen om hur man skriver ett CV skrevs och skickades in av din studiekamrat. Du är fri att använda den för forskning och referensändamål för att skriva din egen uppsats; du måste dock citera det i enlighet med detta.


Begäran om borttagning. Om du är upphovsrättsinnehavaren till denna tidning och inte längre vill ha ditt arbete publicerat på IvyPanda. APA-format i pappersarbetet: styrkor och svagheter Plagiatfenomen. FÅ SKRIVHJÄLP. Citera denna tidning. Välj en referensstil:. Kopiera till Urklipp Kopierat! APA-6 MLA-8 Chicago N-B Chicago A-D Harvard. Referens till IvyPanda. Arbete som citeras "Hur man skriver ett CV. Bibliografi IvyPanda. Referenser IvyPanda.

No comments:

Post a Comment