Wednesday, March 16, 2022

Uppsats om skörd av regnvatten

Uppsats om skörd av regnvatten



Det hjälper till att balansera vattnets kretslopp, undvika översvämningar av regnvatten i lågt belägna områden och bättre utnyttja regnvatten för ändamål som trädgårdsskötsel, tvätt och rengöring. Vanligt använda laddningsmetoder är:- a b c d e f Omladdning av borrbrunnar Uppladdning av grävda brunnar. Längden på diket bestäms enligt den förväntade mängden avrinning. Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sekundär meny Hoppa till primär sidofält HEM UPSC State Civil Services Indian Polity Notes Essä för UPSC SCERT läroböcker NCERT-böcker NCERT-böcker för klass 1 NCERT-böcker för klass 2 NCERT-böcker för klass 3 NCERT-böcker för klass 4 NCERT-böcker Uppsats om skörd av regnvatten Klass 5 NCERT-böcker för klass 6 NCERT-böcker för klass 7 NCERT-böcker för klass 8 NCERT-böcker för klass 9 NCERT-böcker för klass Förrådstanken måste utformas i enlighet med vattenkraven, nederbörden och tillgängligheten i avrinningsområdet. Trots att man har stor hänsyn till vatten, uppsats skörd av regnvatten, vi verkar ha misslyckats med att ta itu med denna sektor på allvar. Regnvattenvård utövas också i enskilda hem och lägenheter.





Läsarinteraktioner



Hem » Uppsats om skörd av regnvatten, uppsats skörd av regnvatten. Skörd av regnvatten är ett system som samlar upp och lagrar regnvattnet i tankar och andra reservoarer för framtida bruk, eftersom det är mycket viktigt att bevara regnvatten så att det inte råder brist på denna naturresurs. Sålunda växer konceptet med skörd av regnvatten också snabbt och människor spelar sin roll för att bevara miljön och utnyttja denna naturresurs. Uttag av regnvatten avser ackumulering och lagring av regnvatten för naturliga reservoarer eller tankar eller infiltration av ytvatten för att få ytvatten till ytan för senare återanvändning. Skörden av regnvatten är mycket viktig eftersom det är en praxis att förhindra slöseri med vatten och det används på många sätt.


Det finns flera metoder såsom ytvattenuppsamlingssystem, skördetakningsmetod, underjordisk tank, damm, sluttning, spärr, vattenlagringsreservoar, diken etc. Den kan användas senare för olika ändamål som bevattning, trädgårdar, hushållsändamål och boskap, istället för att låta den komma ut ur rännan; kan även användas som dricksvatten och grundvattenlagring. Skörd av regnvatten förbättrar vattentillförseln under hela året; med fluktuerande klimatförändringar och eliminering av grundvattenlagring, hjälper regnvatteninsamling att mildra dessa effekter. Detta kan hjälpa till att ladda grundvattenlagring och säkerställa att vattentillgången är knappa områden.


Regnvattenvård utövas också i enskilda hem och lägenheter. Även om det finns nya metoder och tekniker för att skörda regnvatten i modern tid, är det en traditionell praxis som följs på landsbygden. Regnvatten är alltid användbart vid en tidpunkt då det är mindre regn; kan användas på många sätt antingen med traditionella metoder eller med hjälp av nya metoder och teknik. Nuförtiden har människor blivit beroende av den federala regeringens vattensystem för att tillhandahålla vatten för alla deras behov, uppsats skörd av regnvatten. Den nuvarande situationen för vattenförvaltning och uppsats skörd av regnvatten i städer har centraliserats av den federala regeringen som har infört en enorm lucka i gruppansvar i vattenförvaltning.


Skörd av regnvatten är en gammal och effektiv metod för skörd av regnvatten under framtida användning. Grundvattennivån sjunker dock från dag till dag till följd av snabb urbanisering och utveckling av städer i stor skala utöver en rabatt inom mängden regnvatten. Uttag av regnvatten är sättet att minska grundvattnet uppsats skörd av regnvatten dessutom förr eller senare alltid bevara sin examen. I de torra områdena i Indien och olika nationer är det extra nödvändigt att tillgodose efterfrågan på vatten för olika funktioner.


Skörd av regnvatten är ackumulering, lagring, bevarande och filtrering av regnvatten i framtiden för dricksvatten eller för många andra användningar; det lagrade regnvattnet måste underhållas regelbundet. Huvudsyftet med uttag av regnvatten är att samla upp regnvatten från en stor yta ovanför och sedan transportera det till lagringstanken genom distributionssystemet, uppsats skörd av regnvatten. Skörd av regnvatten ger en oberoende tillförsel av vatten under de flesta vattenkombinationer, där rent vatten är dyrt för människor på landsbygden, ackumulerat vatten blir en billigare källa till dricksvatten och kan lagras under en längre period. I utvecklade länder är ackumulerat regnvatten en försörjningskälla och minskar också kostnaden för hushållsvattenförbrukning.


I ett fluktuerande klimat hjälper ett regnvattenuppsamlingssystem att fånga upp regnvatten när det regnar. De flesta länder med oförutsägbar miljö använder regnvattenskörd eftersom det är en ekonomisk och pålitlig källa till salthalt och salterfritt rent vatten. Regnvatten används uteslutande för bevattningsanläggningar; jordåsar är uppsats skörd av regnvatten för att fånga upp regnvatten och förhindra sluttningar, vilket ger tillräckligt med vatten för grödor att växa. I framtiden kan dammar och dammar byggas för att lagra stora mängder vatten för bevattning av grödor, stödmurar finns för att undvika jordskred. På grund av uttag av regnvatten leds mindre vatten mot avloppssystemet och det minskar dagvatten i sötvattenförekomster, förhindrar även förorening av vattenförekomster.


I många områden siktar underjordiska vattenkällor långsamt. Att bygga djupa brunnar är kostsamt och kan skada den naturliga miljön. Således är denna regnvattenkälla pålitlig och effektiv, kan användas när grundvattenförsörjningen är uttömd. Läs också 1. Vattenföroreningsuppsats 2. Regnsäsongens uppsats 3. Uppsats om vattenbesparing. Skörd av regnvatten har olika fördelar och användningsområden; dock måste skördesystem fungera och underhållas för att säkerställa vattenkvaliteten. Vatten måste också renas och filtreras för användning. Skörd av regnvatten är uppsamling och lagring av regnvatten i naturligt vatten eller konstgjorda källor för att förhindra vattenavrinning och möta framtida vattenbrist. Mängden vatteninsamling påverkas av faktorer som frekvensen av nederbörd, uppsats skörd av regnvatten, mängden nederbörd, hur regnvatten samlas upp och storleken på uppsats skörd av regnvatten att samla vatten.


Grundvattennivån sjunker dag för dag på grund av olika orsaker som avskogning och ekologisk obalans. Efterfrågan på vattenförsörjning ökar, särskilt i tätorter, på grund av den ständigt ökande urbaniserings- och industrialiseringsnivån. Detta leder till överanvändning av grundvatten och därmed lägre nivåer. Risken för vattenbrist har ökat avsevärt i framtiden och att inte följa vissa effektiva lösningar kan vara livshotande. Vattenuttag är mycket användbart och tillgodoser olika behov som att ladda grundvattennivån, sänka elräkningarna inom vattenförsörjningen och erbjuda vattenförsörjning när som helst. Regnvatten skörd av enskilda är uppsats skörd av regnvatten inom alla områden; Det är sött att minska oron över vattenbrist förr eller senare.


SPARA VATTEN UPPSTÄLLNING VATTENKRIS UPPSTÄLLNING INDISKA UTBILDNINGSSYSTEMET. Yt- och takvattnet bör skyddas från avfall eftersom det bidrar till att höja grundvattennivån. Spara mitt namn, uppsats skörd av regnvatten, e-post och webbplats i den här webbläsaren för uppsats skörd av regnvatten gång jag kommenterar. I denna uppsats om drogberoende hade vi beskrivit drogberoende, dess negativa effekter; olika typer av läkemedel som tillverkas har olika effekt. Alla dessa missbruk är svåra att sluta och. Hem Uppsatstal Slogans Vanliga frågor. Tack, uppsats skörd av regnvatten, Kiran för din värdefulla kommentar! Läs våra andra artiklar också... Svara. Mycket hjälpsam hemsida svar. Lämna en kommentar Avbryt svar Kommentar Namn E-post Webbplats Spara mitt namn, e-post, uppsats skörd av regnvatten webbplats i den här webbläsaren för nästa gång jag kommenterar, uppsats skörd av regnvatten.


Lämna detta fält tomt. Läsa uppsats skörd av regnvatten artikel Uppsats om drogberoende I denna uppsats om drogberoende hade vi beskrivit drogberoende, dess negativa effekter; olika typer av läkemedel som tillverkas har olika effekt.





exempel uppsats lärare



Båda ändarna av filtret bör ha reducerad storlek för att ansluta inlopp och utlopp. Detta filter kan placeras horisontellt eller vertikalt i systemet. Svampfilter Det är ett enkelt filter tillverkat av PVC-trumma med ett lager av svamp i mitten av trumman. Det är det enklaste och billigaste formfiltret, lämpligt för bostäder. Metoder för uppsamling av regnvatten på taket Lagring av lagringstank för direkt användning. Förrådstanken måste utformas i enlighet med vattenkraven, nederbörden och tillgängligheten i avrinningsområdet. Varje avloppsrör bör ha nätfilter vid mynningen och första spolanordningen följt av filtreringssystem innan de ansluts till lagringstanken. Det är tillrådligt att varje tank ska ha överflödigt vatten överflöde. Överskottsvatten kan ledas till laddningssystemet.


Vatten från lagringstanken kan användas för sekundära ändamål som tvätt och trädgårdsarbete etc. Detta är det mest kostnadseffektiva sättet att skörda regnvatten. Den största fördelen med att samla upp och använda regnvattnet under regnperioden är inte bara att spara vatten från konventionella källor, utan också att spara energi som uppstår vid transport och distribution av vatten utanför dörren. Detta sparar också grundvatten, om det utvinns för att möta efterfrågan när det regnar. Uppladdning av grundvattenakviferer Grundvattenakviferer kan laddas upp av olika typer av strukturer för att säkerställa erkolering av regnvatten i marken istället för att dränera bort från ytan. Vanligt använda laddningsmetoder är:- a b c d e f Omladdning av borrbrunnar Uppladdning av grävda brunnar.


Ladda gropar Ladda diken Blötläggningsvägar eller ladda schakt Perkolationstankar Regnvatten som samlas upp från byggnadens tak avleds genom avloppsrör till avsättnings- eller filtreringstank. Efter sättningen avleds filtrerat vatten till borrhål för att fylla på djupa akviferer. Övergivna borrbrunnar kan också användas för uppladdning. Under laddning bör flytande material och slam begränsas eftersom det kan täppa igen laddningsstrukturen. Detta är mycket viktigt, och all försiktighet bör iakttas för att säkerställa att detta har gjorts. Uppladdningsgropar Uppladdningsgropar är små gropar av valfri form rektangulära, kvadratiska eller cirkulära, sammandragna med tegel- eller stenmurade väggar med gråthål med jämna mellanrum. till av gropen kan täckas med perforerade lock.


Gropens botten ska fyllas med filtermedia. Gropens kapacitet kan utformas utifrån avrinningsområde, nederbördsintensitet och uppladdningshastighet av jorden. Vanligtvis kan gropens dimensioner vara 1 till 2 m bredd och 2 till 3 m djup beroende på djupet av genomträngliga skikt. Dessa gropar är lämpliga för laddning av grunda akviferer och små hus. Blötlägg bort eller ladda skaften mindre genomträngliga. Dessa är borrade hål på 30 cm dia. upp till 10 till 15 m djup, beroende på djupet på det genomträngliga lagret. På toppen av blöta bort önskad storlek är ump konstruerad för att hålla kvar avrinning innan filtren genomblöts bort.


Sumpen ska fyllas med filtermedia. Omladdning av grävda brunnar Grävd brunn kan användas som påfyllningsstruktur. Regnvatten från taket avleds till grävda brunnar efter att ha passerat det genom filtreringsbädden. Rengöring och avsaltning av grävd brunn bör göras regelbundet för att öka laddningshastigheten. Den filtreringsmetod som föreslagits för borrhålsuppladdning skulle kunna användas. Ladda upp diket där det övre ogenomträngliga jordskiktet är grunt. Det är ett dike som grävts ut på marken och fyllts på med porösa medier som småsten, stenblock eller brickbats.


t är vanligtvis gjord för att skörda ytavrinning. Borrhål kan också tillhandahållas inuti diket som laddningsaxlar för att förbättra perkoleringen. Längden på diket bestäms enligt den förväntade mängden avrinning. Denna metod är lämplig för små hus, lekplatser, parker och vägkanter. Laddningsdiket kan vara av storlek 0. Perkolationstankar Perkolationstankar är artificiellt skapade ytvattenförekomster som sänker ett landområde med tillräcklig permeabilitet för att underlätta tillräcklig perkolering för att ladda grundvattnet. Dessa kan byggas på stora campus där mark är tillgänglig och ytavrinning och takvatten kan ledas till denna tank. Vatten som ackumuleras i tanken sipprar in i det fasta materialet för att öka grundvattnet.


Det lagrade vattnet kan användas direkt för trädgårdsarbete och råbruk. Perkolationstankar bör byggas i trädgårdar, öppna ytor och gröna bälten vid vägarna i tätort. Det är viktigast att se till att det uppfångade regnvattnet är fritt från föroreningar. Följande försiktighetsåtgärder bör vidtas vid skörd av regnvatten: - Tak eller terrasser som används för skörd ska vara rena, fria från damm, algväxter etc. Tak bör inte målas eftersom de flesta färger innehåller giftiga ämnen och kan lossna. Förvara inte kemikalier, rostigt järn, gödsel eller rengöringsmedel på taket. Häckande av fåglar på taket bör förhindras. Terrasser bör inte användas för toaletter varken av människor eller av husdjur. Tillhandahåll galler vid mynningen av varje avloppsrör på terrasser för att fånga lövskräp och flytande material.


En första regnavskiljare bör göras för att spola bort första regn. Använd inte förorenat vatten för att ladda grundvatten. Grundvatten ska endast laddas med regnvatten. Före laddning bör lämpliga arrangemang för filtrering tillhandahållas. Filtermedia bör rengöras före varje monsunsäsong. Gratis uppsatser Ämnen Essay Checker Hire Writer Login. Skörd av regnvatten är en gammal och effektiv metod för skörd av regnvatten under framtida användning. Grundvattennivån sjunker dock från dag till dag till följd av snabb urbanisering och utveckling av städer i stor skala utöver en rabatt inom mängden regnvatten. Uttag av regnvatten är det sätt på vilket man kan minska grundvattenanvändningen utöver att alltid bevara sin grad förr eller senare.


I de torra områdena i Indien och olika nationer är det extra nödvändigt att tillgodose efterfrågan på vatten för olika funktioner. Skörd av regnvatten är ackumulering, lagring, bevarande och filtrering av regnvatten i framtiden för dricksvatten eller för många andra användningar; det lagrade regnvattnet måste underhållas regelbundet. Huvudsyftet med uttag av regnvatten är att samla upp regnvatten från en stor yta ovanför och sedan transportera det till lagringstanken genom distributionssystemet. Skörd av regnvatten ger en oberoende tillförsel av vatten under de flesta vattenkombinationer, där rent vatten är dyrt för människor på landsbygden, ackumulerat vatten blir en billigare källa till dricksvatten och kan lagras under en längre period. I utvecklade länder är ackumulerat regnvatten en försörjningskälla och minskar också kostnaden för hushållsvattenförbrukning.


I ett fluktuerande klimat hjälper ett regnvattenuppsamlingssystem att fånga upp regnvatten när det regnar. De flesta länder med oförutsägbar miljö använder regnvattenskörd eftersom det är en ekonomisk och pålitlig källa till salthalt och salterfritt rent vatten. Regnvatten används uteslutande för bevattningsanläggningar; jordåsar är gjorda för att fånga upp regnvatten och förhindra sluttningar, vilket ger tillräckligt med vatten för grödor att växa. I framtiden kan dammar och dammar byggas för att lagra stora mängder vatten för bevattning av grödor, stödmurar finns för att undvika jordskred.


På grund av uttag av regnvatten leds mindre vatten mot avloppssystemet och det minskar dagvatten i sötvattenförekomster, förhindrar även förorening av vattenförekomster. I många områden siktar underjordiska vattenkällor långsamt. Att bygga djupa brunnar är kostsamt och kan skada den naturliga miljön. Således är denna regnvattenkälla pålitlig och effektiv, kan användas när grundvattenförsörjningen är uttömd. Läs också 1. Vattenföroreningsuppsats 2. Regnsäsongens uppsats 3. Uppsats om vattenbesparing. Skörd av regnvatten har olika fördelar och användningsområden; dock måste skördesystem fungera och underhållas för att säkerställa vattenkvaliteten.


Vatten måste också renas och filtreras för användning. Skörd av regnvatten är uppsamling och lagring av regnvatten i naturligt vatten eller konstgjorda källor för att förhindra vattenavrinning och möta framtida vattenbrist. Mängden vatten som tas upp påverkas av faktorer som frekvensen av nederbörd, mängden nederbörd, hur regnvatten samlas upp och storleken på resurserna för att samla upp vatten. Grundvattennivån sjunker dag för dag på grund av olika orsaker som avskogning och ekologisk obalans.


Efterfrågan på vattenförsörjning ökar, särskilt i tätorter, på grund av den ständigt ökande urbaniserings- och industrialiseringsnivån. Detta leder till överanvändning av grundvatten och därmed lägre nivåer. Risken för vattenbrist har ökat avsevärt i framtiden och att inte följa vissa effektiva lösningar kan vara livshotande.

No comments:

Post a Comment